Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Філологи-методисти провели Всеукраїнську нараду-семінар у Мукачеві (ФОТО)

Філологи-методисти провели Всеукраїнську нараду-семінар у Мукачеві (ФОТО)

Філологи-методисти провели Всеукраїнську нараду-семінар у Мукачеві (ФОТО)
25-27 квітня 2012 року у місті Мукачево на базі місцевого кооперативного торговельно-економічного коледжу відбулася Всеукраїнська нарада голів обласних методичних об’єднань викладачів...
ВІДЕО ДНЯ

25-27 квітня 2012 року у місті Мукачево на базі місцевого кооперативного торговельно-економічного коледжу відбулася Всеукраїнська нарада голів обласних методичних об’єднань викладачів філологічних дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. та провідних фахівців галузі.

Було підбито підсумки напруженої роботи викладачів, які несуть українське слово, та відзначено здобутки кращих з них. Під час засідання нагороджено переможців ІІ Всеукраїнського конкурсу «Кращий викладач української мови вищого навчального закладу» нагородами Міністерства освіти й науки, молоді та спорту України:

Реклама

С.Г. Стасів – викладач-методист ДВНЗ «Калуський політехнічний коледж» (І місце) – знак «Відмінник освіти України»;

Н.П. Ковальчук – викладач-методист Миколаївського коледжу культури і мистецтв (ІІ місце) – Почесна грамота Міністерства освіти й науки, молоді та спорту України;

Реклама

Л.М. Деркач – викладач Луцького педагогічного коледжу, канд. філол. наук (ІІІ місце) – Почесна грамота Міністерства освіти й науки, молоді та спорту України.

Вітання учасникам наради і переможцям передали К.М. Левківський – заступник директора Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, Котоловець Л.О. – начальник відділу Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України, Каравайченко Ю.М. – директор департаменту вищої освіту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Урочисте засідання відкрив директор Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу Б.І. Кабаці. З вітальним словом до учасників наради звернувся М.М. Лабош,заступник мукачівського міського голови. Перший робочий день завершено засіданням круглого столу, присвяченого підсумкам роботи обласних методичних об’єднань викладачів філологічних дисциплін. Активно обмінювалися думками, перспективними планами досвідчені та молоді керівники. Обговорювалася специфіка використання вітагенних технологій у навчальному процесі. Е.А. Салова (м. Луганськ) висловила думку про те, що вітагенні технології сприяють актуалізації життєвого досвіду особистості та її інтелектуально-психологічного потенціалу в освітніх цілях. За умов спрямування сучасної освіти на розвиток здібностей молоді у навчальному процесі вітагенні технології є ефективними і перспективними. Цю думку підтримала Т.С.Матвійчук (м. Житомир), яка зауважила, що викладачі навчальних закладів області використовують вітагенні технології з метою створення умов для саморозвитку і самореалізації студентів – майбутніх фахівців.

Також було проаналізовано переваги та недоліки ІІ Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а. Учасники наради ознайомилися з матеріально-технічною базою, методичним забезпеченням викладання словесних дисциплін в Мукачівському кооперативному торговельно-економічному коледжі.

Реклама

Другий день роботи було присвячено відвіданню Коледжу ми¬стецтв ім. А. Ерделі Закарпатського художнього інституту. До присутніх звернувся з привітальним словом Голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Закарпатської області П.П. Гаврилко та ректор Закарпатського художнього інституту І.І. Небесник. Про стан навчального процесу на Закарпатті розповів начальник управління освіти і науки Закарпатської ОДА М.А. Мотильчак. Викладачі коледжу Н. Й. Ребрик та М. І. Цугорка провели майстер-класи про актуальні питання активізації навчальної діяльності студентів та методичні підходи в донесенні матеріалів. З особливою зацікавленістю присутні послухали виступ Л. П. Ходанич – доцента кафедри педагогіки, психології та теорії управління освітою, кандидата педагогічних наук про стан сучасної української літератури (грані творчості поетів та письменників сучасності). О.І. Петрушенко – викладач Чортківського державного медичного коледжу, Тернопільська обл., представила наукову розвідку про застосування вітагенних технологій при викладанні філологічних дисциплін. Відбулося засідання круглого столу на тему «Інтерактив та інновації у ВНЗ І-ІІ р.а. у процесі викладання філологічних дисциплін (з досвіду роботи)». Л.М. Долинська – голова обласного методичного об’єднання – розповіла про актуальні питання при викладанні філологічних дисциплін у роботі методичного об’єднання Закарпатської області. Проте викладачі не тільки вивчали передовий педагогічний досвід, а й ознайомилися з культурним і духовним надбання населення краю, з особливостями роботи педагогів у багатонаціональному мовному середовищі.

Спілка схвалила розгорнуті рекомендації, спрямовані на подальше поліпшення викладання української мови та літератури у ВНЗ І-ІІ р.а., і вирішила пропагувати кращий досвід філологів та допомагати впроваджувати новітні технології. Під керівництвом голови Всеукраїнської спілки Т.М.Антонюк намічено перспективний план, обговорено проблеми, над якими будуть працювати члени об’єднання та їх колеги на місцях.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно