Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Обласні обранці затвердили Меморандум про міжрегіональну співпрацю між Полтавською, Закарпатською та Івано-Франківською обласними радами

Обласні обранці затвердили Меморандум про міжрегіональну співпрацю між Полтавською, Закарпатською та Івано-Франківською обласними радами

Обласні обранці затвердили Меморандум про міжрегіональну співпрацю між Полтавською, Закарпатською та Івано-Франківською обласними радами

Враховуючи зацікавленість у подальшому поглибленні, зміцненні та розширенні міжрегіонального співробітництва, крайовими депутатами на третьому пленарному засіданні п’ятої сесії Закарпатської облради ухвалено рішення з питання затвердження Меморандуму про міжрегіональну співпрацю між Полтавською обласною радою, Закарпатською обласною радою та Івано-Франківською обласною радою, підписаний ще 29 вересня 2016 року. Рекомендовано обласній державній адміністрації, виконавчому апарату обласної ради, органам місцевого самоврядування області здійснити практичні заходи щодо виконання Меморандуму про міжрегіональну співпрацю між Полтавською обласною радою, Закарпатською обласною радою та Івано-Франківською обласною радою, підготовки проектів надрокористування, екологічного, економіко-інвестиційного, освітньо-культурного, транспортно-інфраструктурного та туристичного спрямування, повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

ВІДЕО ДНЯ

У документі зазначається: «Полтавська обласна рада в особі голови ради Біленького Олександра Юрійовича, Закарпатська обласна рада в особі голови ради Рівіса Михайла Михайловича та Івано-Франківська обласна рада в особі голови ради Сича Олександра Максимовича, враховуючи взаємну зацікавленість у подальшому поглибленні, зміцненні та розширенні економічного, науково-технічного і культурного співробітництва, керуючись принципами рівноправності та взаємної вигоди, підписали цей Меморандум про міжрегіональну співпрацю між Полтавською обласною радою, Закарпатською обласною радою та Івано-Франківською обласною радою та домовились про наступне.  

Сторони здійснюють співпрацю на принципах рівноправності і взаємної вигоди з метою створення сприятливих умов для розвитку міжрегіонального співробітництва у соціально-економічній та гуманітарній сферах. Та розвивають співробітництво в таких галузях: надрокористування; екології та раціонального використання природних ресурсів;

Реклама

освіти, науки і культури; розвитку туризму і спорту; інвестицій та розвитку ділової активності, у тому числі з питань спільного залучення міжнародної технічної допомоги.

Сприяють установленню зв’язків між органами місцевого самоврядування Полтавської, Закарпатської та Івано-Франківської областей з метою обміну досвідом, виявлення пріоритетів у розвитку міжрегіональних зв’язків, забезпечення умов для плідної співпраці, об’єднання зусиль і координації дій під час розв’язання спільних проблем.

Реклама

Сторони розвивають співробітництво у сфері надрокористування, охорони довкілля та екологічної безпеки, раціонального використання природних ресурсів; сприяють налагодженню плідного співробітництва між підприємствами нафтогазовидобувного комплексу та органами місцевого самоврядування. Та надають взаємну допомогу в організації наукових конференцій, семінарів, робочих зустрічей; заохочують обмін науковими та науково-педагогічними кадрами, а також  сприяють розвитку співробітництва та прямих контактів між закладами культури, усебічній співпраці з питань культурно-освітньої роботи та творчої самодіяльності.

У сфері фізичної культури та спорту співпрацюють шляхом проведення спортивних змагань, сприяють установленню та зміцненню ділових зв’язків між спортивними асоціаціями та федераціями. У сфері туризму - співпрацюють у напрямку створення максимально сприятливих умов для розвитку і зміцнення співпраці, заохочення обміну туристськими групами та делегаціями, сприяння встановленню ділових зв’язків між туристськими організаціями. Здійснюють реалізацію спільних міжрегіональних проектів; координацію спільних зусиль для залучення технічної допомоги, що спрямована на підвищення якості життя громадян, створення сприятливих умов для залучення інвестицій.

В інтересах реалізації положень цього Меморандуму з метою конкретизації форм, обсягів і умов співпраці сторони можуть укладати відповідно до законодавства України окремі угоди, підписувати протоколи з конкретних напрямів двосторонніх відносин, розробляти та узгоджувати щорічні плани заходів. Цей Меморандум набирає чинності з моменту його підписання сторонами та укладається строком на чотири роки».

Реклама

Нагадаємо, Меморандум підписано 29 вересня 2016 року в місті Полтава у трьох автентичних примірниках, по одному для кожної зі сторін. Всі примірники мають однакову юридичну силу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно