Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Місцеві бюджети зможуть отримувати прибуток від видобутку корисних копалин уже у 2019 році

Місцеві бюджети зможуть отримувати прибуток від видобутку корисних копалин уже у 2019 році

Зарахування  5% рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення до місцевих бюджетів має бути враховане при підготовці проекту Закону України “Про Державний бюджет України на 2019 рік”.   

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомив народний депутат України Роберт Горват.

«[…] нещодавно ми з Валерієм Лунченком та Василем Петьовкою у відповідь на наш запит, отримали підтвердження від Міністерства фінансів України, про те, що питання зарахування  5% рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення до місцевих бюджетів знаходиться на порядку денному Уряду і має бути враховане при підготовці проекту Закону України “Про Державний бюджет України на 2019 рік”, - повідомив парламентар.

Реклама

На думку Роберта Горвата такий крок дозволить відкрити нові джерела прибутків для місцевих бюджетів, а з ними і нові можливості для розвитку та фінансової спроможності громад.

«І робота над створенням таких можливостей не припиняється», - заявив Горват.

Реклама

Нардеп також нагадав, що станом на сьогодні місцеві бюджети мають можливість отримувати додаткові надходження у вигляді 5% рентної плати за користування надрами для видобування лише нафти, природного газу та газового конденсату.

«Власне, це стало можливим завдяки законопроекту мого співавторства - №3038, котрий був ухвалений у грудні 2016 року. Однак плата за видобуток решти корисних копалин загальнодержавного значення, яких насправді - більшість, все ще до місцевих бюджетів не потрапляє. Саме тому зараз працюємо над вирішенням цього питання і, сподіваюся, вже з наступного року надамо громадам на місцях більше можливостей для наповнення бюджетів і, відповідно, подальшого росту і розвитку».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно