Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

PMG.ua реалізувало унікальний проект для Закарпаття

PMG.ua реалізувало унікальний проект для Закарпаття

Із давніх-давен на Закарпатті дружно жили люди різних національностей. У найзахіднішій області України досі можна почути, крім української, угорську, словацьку, німецьку, румунську, російську та інші мови. Інтернет-видання «PMG.ua» наприкінці 2018-го започаткувало цикл матеріалів «Закарпаття – наш дім» про нацменшини краю, аби вся Україна змогла дізнатися якнайбільше про багатонаціональне Закарпаття. Тим паче, що досі ніхто, крім нас так глибоко не досліджував і не висвітлював цю важливу тему. Це унікальний проект, аналогів якому в області наразі не було.

ВІДЕО ДНЯ

Першим вийшов матеріал про життя ромів. У селі Великі Лучки, що на Мукачівщині, компактно проживає чимало представників цієї національності. Маленькі роми навчають в школі, а дорослі – працюють та облаштовують своє життя. Вони навіть приємно шокували всю Україну, адже зробили якісне дорожнє покриття на двох вулицях свого поселення. У публікації «Як роми Закарпаття своє життя облаштовують» також йдеться про молоде покоління ромів в Україні. Вони активні, освічені і налаштовані зруйнувати стереотипи ро свою нацменшину.

PMG.ua реалізувало унікальний проект для Закарпаття – 01
Реклама

Керівник ромського табору села Великі Лучки Микола Лакатош розповів про ремонт вулиці у поселенні

Другим матеріалом із циклу публікацій про нацменшини була публікація під назвою «Угорці Закарпаття: чи є вони загрозою сепаратизму в Україні?». Впродовж кількох років тема сепаратизму не сходить із вуст українців. А в останні роки побільшало розмов про конфлікти між Україною та Угорщиною. Тому інтернет-видання «PMG.ua» вирішило розібратися у цій непростій темі і спробувало розставити крапки над «і». Що з цього вийшло – читайте у матеріалі.

Реклама
PMG.ua реалізувало унікальний проект для Закарпаття – 02

Бейла Лешко розповів про своє перебування у зоні АТО

Крім ромів та угорців, у найзахіднішій області України проживає ще одна не менш цікава та культурно багата нацменшина – словаки. Вони дуже оберігають свої традиції. Живучи в Україні, не забувають про розвиток словацької мови та освіти. У той же час, постійно допомагають українцям і активно знайомлять їх зі своєю культурою. У матеріалі «Пам’ять понад усе. Як закарпатські словаки бережуть власні традиції» яскраво описано життя словацької національної спільноти. І хоча ця нацменшина не багаточисельна, але їхню роль у життя краю не варто недооцінювати.

Реклама
PMG.ua реалізувало унікальний проект для Закарпаття – 03

Габріелла Бровді розповіла про етнічних словаків Закарпаття

Не можна уявити Закарпаття і без ще однієї нацменшини – румунів. Про закарпатських румунів не чув хіба що лінивий. Вони відомі не лише на всю Україну. Про них знають і далеко за межами країни. Найперше, що спадає на думку багатьох українців, коли вони чують словосполучення «румуни із Закарпаття» – це розкішні будинки у закарпатській Конча-Заспі – Нижній Апші, та шикарні весілля, які вражають своїм розмахом. Тому інтернет-видання «PMG.ua» не могло не навідатися у найбагатше село краю і вивідати у місцевих мешканців, звідки у них така пристрасть до величезних будинків-палаців. Їхня відповідь здивувала. Чому? Дізнаєтеся у матеріалі «Закарпатські румуни: мій дім – моя Батьківщина».

PMG.ua реалізувало унікальний проект для Закарпаття – 04

Марія Лаврюк і колектив Нижньоапшанської школи мистецтв "Апшиця"

Останньою публікацією у циклі лонгрідів про нацменшини найзахіднішої області України став матеріал про німців «Німці на Закарпатті: родинна пам’ять, традиції і сучасне життя». Місцеві називають їх швабами. Значна частина етнічних німців живе у Мукачеві і його околицях – селах Павшино і Шенборн. «PMG.ua» вдалося поспілкуватися з ними і розвінчати деякі стереотипи про цю нацменшину, а деякі, навпаки, підтвердити.

PMG.ua реалізувало унікальний проект для Закарпаття – 05
Реклама

Юлія Тайпс розповіла цікаву історію про своє походження

Закарпаття – дивовижний край. Тут проживають різні національності. Про них варто знати, цікавитися їхніми традиціями, звичаями, культурою, побутом. Навколо стільки цікавих людей. Тому інтернет-видання «PMG.ua» і в прийдешньому році розповідатиме про них. Адже Закарпаття – багатонаціональний край, який славиться своїми людьми. Нам є про що Вам розповісти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно