Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Грип не відступає: за тиждень госпіталізували понад 300 закарпатців

Грип не відступає: за тиждень госпіталізували понад 300 закарпатців

Грип не відступає: за тиждень госпіталізували понад 300 закарпатців

За минулий тиждень (25 січня – 1 лютого) із симптомами гострої респіраторної інфекції до закладів охорони здоров’я області звернулося 8 281 особа. Показник захворюваності становить 657 на 100 тисяч населення і перевищує визначений епідемічний поріг на 21%. Реєструється збільшення кількості звернень у порівнянні з попереднім тижнем на 52% (на 2 835 випадків).

ВІДЕО ДНЯ

Серед осіб, що звернулися за медичною допомогою, 5 341 дитина віком до 17 років (65% від усіх захворілих) та 2940 дорослих (35%). Залишаються найвищими інтенсивні показники захворюваності серед дітей віком 5-14р. та 15-17 років, приріст захворілих у цих групах порівняно із попереднім тижнем на 73% та 65% відповідно. Найбільше зверталися за медичною допомогою діти у Свалявському, Мукачівському та Рахівському районах, у місті Мукачеві (70% захворілих).

Читайте також:
Грип на Закарпатті: медики розповіли, коли очікують пік захворювання
Реклама

За минулий тиждень госпіталізовано з приводу респіраторних інфекцій 319 осіб (4% захворілих). Швидкими тестами підтверджений діагноз грипу А у 16 хворих, в тому числі 8 у дітей та 8 у дорослих (9 у м. Ужгород, 4 в Ужгородському та 3 в Берегівському районі). Перевищені епідемічні пороги у Воловецькому, Міжгірському, Ужгородському, Березнянському, Мукачівському, Виноградівському районах та в Ужгороді.

Призупинено навчальний процес ще на тиждень у школах міста Ужгород, Ужгородського району, деяких навчальних закладах Волівецького району, школах Виноградівського, Міжгірського, Іршавського, Березнянського, Берегівського, Рахівського районів та Мукачева. Продовжено канікулярний період у школах Тячівського району до 8 лютого. Протиепідемічні та профілактичні заходи в області тривають.

Реклама

Нагадаємо, в Україну прийшов грип-убивця. Лікарі розповіли чим він небезпечний.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно