Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді за «круглим столом» обговорили найактуальніші екологічні проблеми Закарпаття

В Ужгороді за «круглим столом» обговорили найактуальніші екологічні проблеми Закарпаття

В Ужгороді за «круглим столом» обговорили найактуальніші екологічні проблеми Закарпаття
ВІДЕО ДНЯ

У понеділок, 15 квітня, у приміщенні Ужгородської районної ради відбувся круглий стіл, на засіданні якого обговорили найактуальніші проблеми навколишнього середовища Закарпаття. Участь у засіданні взяли студенти кафедри екології та охорони навколишнього середовища УжНУ, представники департаменту екології Закарпатської ОДА, БУВР річки Тиса та Асоціації органів місцевого самоврядування «Закарпаття за чисте довкілля». Долучився до обговорення і народний депутат України Роберт Горват.

Учасники круглого столу зосередили увагу на трьох основних темах – проблемі спалення сухостою, поводження із твердими побутовими відходами та питанні якості питної води у місті Ужгород. Саме про ці проблеми говорили під час своїх презентацій студенти кафедри екології та охорони навколишнього середовища УжНУ. Окрім того, зачепили питання законодавчих ініціатив, спрямованих на покращення екологічної політики в Україні. Зокрема, темою обговорення став розроблений Мінприроди за участю міжнародних експертів (ФРН, Болгарія, Словаччина) проект Рамкового закону «Про управління відходами».

Реклама
Читайте також:
Угорщина готова судитися з Україною, якщо річка Тиса принесе на їх територію сміття

«Вдячний студентам за якісний та ґрунтовний науковий аналіз кожного з питань. Як і домовились, продовжимо співпрацю разом з Асоціацією, кафедрою УжНУ та профільними фахівцями регіону вже для практичної реалізації озвучених під час зустрічі пропозицій. Поле для роботи у нас чимале, тому потрібно об’єднати максимум зусиль для досягнення поставленої мети», - відзначив по завершенню зустрічі Роберт Горват.

Реклама

Під час засідання було також підписано меморандум між Регіональною асоціацією органів місцевого самоврядування «Закарпаття – за чисте довкілля» та кафедрою екології та охорони навколишнього середовища УжНУ щодо об’єднання зусиль у підготовці кваліфікованих фахівців у сфері захисту та збереження довкілля виявили намір співпрацювати у майбутньому. Сторони меморандуму вважають необхідним підготувати договір про співпрацю, який дозволить спрямувати зусилля для сприяння якіснішій підготовці спеціалістів, здобуття ними практичних професійних навиків, залученню студентів до громадської та просвітницької роботи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно