Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Загальнодержавний страйк: на Закарпатті також страйкують далекобійники

Загальнодержавний страйк: на Закарпатті також страйкують далекобійники

Загальнодержавний страйк: на Закарпатті також страйкують далекобійники
ВІДЕО ДНЯ

Акція протесту міжнародних автоперевізників України сьогодні розпочала загальнодержавний страйк. Про наростаючі кризові явища у галузі міжнародних автоперевезень перевізники попереджали владу вже давно. Багатоденні простої транспорту на кордонах, недостатня кількість дозволів на право здійснення перевезень територіями іноземних країн негативно впливають на конкуренто-спроможність вітчизняних транспортних компаній ставлячи їх на межу виживання.

Останньою краплею стало запровадження з 1 січня 2020 року (без відповідних консультацій з фахівцями транспортної галузі, без проведення підготовчо-роз’яснювальної роботи, а, головне, всупереч існуючій нормативно-правовій базі) електронного бронювання дозволів, що фактично паралізувало роботу міжнародних автоперевізників. Більш того, на презентацію цього транспортного порталу Мінінфраструктури України взагалі не спромоглося запросити перевізників, для яких ця послуга і передбачається!

Реклама
Читайте також:
Далекобійники зі всієї України протестують у Києві

В результаті, через недосконалість запровадженої електронної програми бронювання, ажіотажного попиту, на пунктах видачі дозволів утворились багатоденні черги, значно зросли простої автотранспорту та, як наслідок, призвело до втрати ринку перевезень через невиконання умов контрактів, унеможливило вчасну виплату заробітної плати, до зростання соціальної напруги в трудових колективах. Непродумана політика з видачі дозволів на міжнародні автоперевезення лише у січні цього року сприяла скороченню більш ніж на 5 тисяч рейсів (у порівнянні з січнем минулого року), недоотриманню водіями понад 23 млн. грн. заробітної плати.

Реклама

Держава недоотримала від транспортних компаній тільки за січень місяць: єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб, військового збору, податку на додану вартість та акцизного податку на пальне у сумі щонайменше 32 млн. грн.

Читайте також:
Розбірки далекобійників у Мукачеві: чоловіка побили до крові

Національні товаровиробники занепокоєні хаосом в транспортній галузі, напрацьовані стабільні багаторічні контракти руйнуються – вкотре зриваються терміни поставок вантажів, блокується співпраця з міжнародними партнерами.

Реклама

Відповідно до ст.39 Конституції України українськими міжнародними автоперевізниками прийнято рішення реалізувати своє право на проведення акції протесту, яка відбувається 12 лютого в Києві з використанням великотоннажних автомобілів, та вимагати забезпечення свого права на працю і можливість виконувати договірні зобов`язання по експортно/ імпортних перевезеннях.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно