Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Розкодують лише по одному каналу від кожної із чотирьох медіагруп і лише тимчасово

Розкодують лише по одному каналу від кожної із чотирьох медіагруп і лише тимчасово

Розкодують лише по одному каналу від кожної із чотирьох медіагруп і лише тимчасово

Українці зможуть дивитися міжнародні версії загальнонаціональних телеканалів у незакодованому вигляді на супутнику, про що домовилися на нараді президент Володимир Зеленський і керівництво головних медіагруп країни, лише тимчасово. Таку можливість вони матимуть упродовж двох років. 

ВІДЕО ДНЯ

Про це розповів генеральний директор групи 1+1 media Ярослав Пахольчук.

За його словами, розкодування національних каналів неможливе технологічно і є безповоротним процесом. Пахольчук пояснив, що більшість людей, які користувалися супутниковим ТБ, навіть після розкодування вже не зможуть прийняти новий сигнал, бо він буде інакшим. 

Реклама
Читайте також:
Українцям розкодують супутникові версії телеканалів

"Однак, ми повинні тимчасово забезпечити доступ до контенту, адже частина людей хоче прийняти зважене рішення про зміну способу перегляду ТБ, інша частина – повинна назбирати гроші на той же тюнер. Тому ми тимчасово йдемо назустріч один одному, розділяємо біль наших громадян і прийшли до наступних рішень", – заявив він.

Реклама

Як зазначив Пахольчук, доступ буде відкрито до якогось одного з телеканалів від кожної із чотирьох медіагруп. І, таким чином, буде отримано таку ж кількість каналів. Наприклад, у "1+1" це буде "1+1 International", який вже розкодований.

Ярослав Пахольчук додав, що також буде покращено програмну сітку телеканалів. Але частково, бо однією з причин закодування є порушення авторських прав на інших територіях.

"Супутник мовить на десятки країн, а у нас права є тільки на Україну. Тому дорогі форматні шоу, як "Голос країни" та кіно від великих американських студій доступними не будуть. Це буде обмежена пропозиція, але краща за ту, що була", - пояснив гендиректор групи 1+1 media.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно