Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сергій Тарута: «Люди покидають Україну, бо не бачать перспектив»

Сергій Тарута: «Люди покидають Україну, бо не бачать перспектив»
ВІДЕО ДНЯ

У середу, 5 грудня, нашу область з робочим візитом відвідали керівники партії «Основа».

Свою поїздку на Закарпаття народний депутат України, лідер політичної партії «Основа» Сергій Тарута та голова політичної партії Андрій Ніколаєнко розпочали із зустрічі з журналістами. Розмова з представниками мас-медіа розпочалась з представлення керівника Закарпатської обласної організації політичної партії «Основа», відомого в краї банкіра – Мирослава Гісема.

Реклама

Як зазначив лідер партії «Основа» Сергій Тарута, наразі вони з однодумцями займаються будівництвом партійної мережі по всіх регіонах. Політик відмітив, що «Основа» не позиціонує себе як політична сила одного чи кількох регіонів, а передусім, як об’єднання професіоналів, які пропонують конкретні дієві рецепти виходу з кризи, що дуже важливо для всієї країни.

Сергій Олексійович продемонстрував книгу, в якій вперше пропонуються конкретні терміни запуску та реалізації механізмів збалансованого розвитку принципово нової траєкторії економічного зростання України до 2030 року під назвою «Доктрина збалансованого розвитку «Україна 2030», одним із авторів якої і виступив політик. «В цій стратегії є відповіді і можливості для України.  Дуже важливо зараз об’єднувати дискусії нашої країни навколо майбутнього. На сьогоднішній день вкрай складна ситуація, ми загубили частину Донбасу. Наша команда ставить за мету стати 30-ою економікою в світі до 2030 року і це можливо, але треба починати вже зараз. Ми, приміром, ніколи не хотіли займатися політикою. Займалися своїми справами, але усвідомили, що треба виходити з конкретикою до людей», – зазначив Сергій Тарута.

Реклама
Читайте також:
"Основа" "зшиватиме" країну і висуває Сергія Таруту кандидатом в президенти

За словами голови політичної партії «Основа» Андрія Ніколаєнка, йому надзвичайно приємно, що така особистість, як Мирослав Гісем, приєднався до команди.

«Основа» покаже абсолютно інший результат. Ми самодостатні, ми незалежні від будь-якого олігарха. Ще одна наша принципова відмінність від решти політиків, а, що ми переконані: стратегію кожного регіону мають писати місцеві місцеві фахівці. Це буде складна, але спільна робота, яка об`єднає всіх людей, все Закарпаття» – додав очільник партії.

Реклама

У свою чергу Мирослав Гісем подякував керівництву партії за довіру і запрошення до своїх лав. «Я знаю, вони люди справи. У свою чергу готовий своїм ресурсом, який досягнув за 24 роки роботи в банківській справі, доповнити і рухатися вперед», – резюмував керівник обласної організації.

У ході спілкування з журналістами політики поділилися думками щодо запровадження режиму військового стану в Україні та нещодавнього прийняття головного фінансового документу країни – бюджету на 2019 рік. Не обійшлось і без питання, яке особливо актуальне в сучасних реаліях не тільки для Закарпаття, а й для усієї України, а саме – масової міграції робочої сили закордон.

«Не тільки люди із Закарпаття виїжджають на заробітки. З мого рідного Маріуполя також. Насправді, в сучасних реаліях України це вже не проблема, а просто катастрофа. І ця катастрофа має системний характер. Люди не мають можливості заробляти достойно, а також не бачать майбутнє для своїх дітей», – констатував Сергій Тарута.

На його думку, цю проблему може вирішити лише динамічний розвиток країни. «Як змінюється країна. Сьогодні, на жаль, не тільки зарплата є критичною. Але люди виїжджають, і вони це пояснюють тим, що не бачать сучасного і майбутнього країни. Тут все небезпечно: призивають в армію, поганий стан медицини, освіти, інфраструктури в критичному стані. І ніякими словами чи вмовляннями людей не зупиниш. Інвестиції – це індикатор стану економіки. Якщо економіка нормальна, то інвестиції приходять в Україну. Багато складових, які потрібно змінювати одночасно. Це дуже складна історія, але в нас нема іншого шляху. А далі що ? Грабувати цю країну вже більше практично неможливо? Я пригадую 2005-2007 роки, коли люди поверталися з США, Німеччини. В людей було очікування стрімких змін, але все безрезультатно», – заявив лідер політичної партії «Основа».

В рамках свого робочого візиту на Закарпаття, окрім зустрічі з журналістами, політики відвідали українсько-австрійське спільне підприємство «Фішер-Мукачево» та провели круглий стіл із закарпатськими підприємцями, на якому обговорили можливі варіанти виходу країни з кризи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно