Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хінкальня

Хінкальня
Страви грузинської кухні зараз дуже популярні. Чи не в кожному місті України, прогулюючись вуличками, можна натрапити на вивіски "Хінкальня". Саме під цією назвою працює мережа ресторанів, в меню якої найкращі та найсмачніші страви Грузії. Є такий заклад і в Ужгороді.

Страви грузинської кухні зараз дуже популярні. Чи не в кожному місті України, прогулюючись вуличками, можна натрапити на вивіски "Хінкальня". Саме під цією назвою працює мережа ресторанів, в меню якої найкращі та найсмачніші страви Грузії. Є такий заклад і в Ужгороді.

ВІДЕО ДНЯ

Головною стравою, і це можна зрозуміти із назви, є хінкалі – такі собі соковиті м’ясні мішечки, приправлені спеціями. Загалом у меню ви знайдете їх три види: класичні хінкалі з м’ясом, хінкалі з зеленню та м’ясом та хінкалі з сиром.

Хінкальня – 01
Реклама
Хінкальня – 02

Ресторан славиться й іншими стравами. Приміром, дуже популярними є хачапурі. Так само, їх тут кілька видів:

Реклама
  • хачапурі – по-аджарськи;
  • хачапурі по-мегрельськи;
  • хачапурі гурулі із зеленню.
Хінкальня – 03
Хінкальня – 04
Реклама

Хінкальня в Ужгороді пропонує також такі грузинські страви як луля-пурі, кубдарі, шампіньйони запечені в кеці та ін.

Як же грузинський ресторан і без м’яса? Відвідувачі хінкальні можуть спробувати чимало страв на мангалі, як от люля-кебаб з телятини, шашлик зі свинини, рибу на грилі, свинний стейк та овочі на грилі.

Хінкальня – 05

Хінкальня славиться також другими стравами та холодними закусками.

Розлоге меню ресторану "Хінкальня" та ціни можна подивитись за цим посиланням.

Всі ці смачні страви ви можете скуштувати у тандемі зі знаменитими грузинськими винами.

Реклама

Корисно знати

А для тих, хто бажає приготувати хінкалі вдома, пропонуємо класичний рецепт.

Рецепт хінкалі

Інгредієнти

Для тіста:

  • 500 г пшеничного борошна,
  • 30 мл соняшникової олії,
  • 250 мл води,
  • 1 ч. л. солі.

Для начинки:

  • 500 г свинячого ошийка,
  • 500 г яловичого антрекота,
  • 300 г ріпчастої цибулі,
  • 1 ч. л. солі,
  • 3 зубчики часнику,
  • 250 мл води,
  • 1-2 ч. л. чорного меленого перцю,
  • 1 г меленої зіри,
  • 1 г меленого чебрецю.
Реклама
Хінкальня – 06

Приготування:

  1. З’єднайте борошно із підсоленою водою і маслом. Замісіть тісто та сформуйте кулю, загорніть в харчову плівку і поставте на 15 хвилин в холодильник.
  2. Подрібніть цибулю та м’ясо подрібніть ножем, змішайте.
  3. Посоліть, додайте спеції і роздавлений часник.
  4. У фарш влийте воду і доведіть до консистенції густої сметани.
  5. Розкачайте тісто у формі "ковбаски" і наріжте шматочками товщиною 3 см.
  6. Після цього розкачайте кожен шматочок в пласт діаметром 12 см.
  7. На заготовку з тіста покладіть начинку і заліпіть хінкалі гармошкою.
  8. Варіть в підсоленій воді. Коли хінкалі спливуть, полийте їх холодною водою.
  9. Після цього варіть ще 3-4 хв.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно