Як варити манку правильно, щоб не було грудочок
Манна каша може стати улюбленою для дітей, якщо її правильно приготувати. Розповідаємо, як варити манку, щоб не було грудочок.
Існує кілька базових кроків, які дадуть змогу приготувати манку без грудочок. Але для початку варто розуміти, що її можна готувати на молоці (тоді каша буде смачнішою та ніжнішою). А також є рецепт на молоці та воді у пропорціях 1:1. Ми будемо використовувати другий варіант.
Принцип приготування такий. Налийте молоко та воду в каструлю та поставте на середній вогонь. Не забудьте помішувати, щоб рідина не пригоріла та не «втекла». Наприклад, можна використати 200 мл молока та 200 мл води.
Додайте буквально дрібку солі (дуже мало).
Коли рідина стане гарячою (але ще не кипить), повільно всипайте манку тонкою цівкою. Постійно помішуйте ложкою або вінчиком. Це ключ до того, щоб уникнути грудочок.
Для середньої консистенції манки рекомендують використовувати на 400 мл рідини 4 столові ложки манки з гіркою.
Коли ви її всипали, то потрібно вогонь зменшити до мінімуму і варити її так близько 3-4 хвилини. Знову ж таки, не забудьте помішувати.
Раніше видання інформувало, як правильно варити кускус та що додати для кращого смаку.