Це головна помилка: як правильно варити компот і що не можна робити, аби не зіпсувати смак напою

Освіжаючий домашній компот — це ідеальний напій під час літньої спеки. До того ж, він не лише втамовує спрагу і смакує, але ще й корисний, адже фрукти містять чимало вітамінів.
Але корисний він тільки у тому випадку, якщо компот варити правильно і не допускати однієї поширеної помилки, яка суттєво впливає на смак і знижує користь напою. Тому детальніше розповімо про те, як не зіпсувати компот.
ВІДЕО ДНЯГоловна помилка, яку нерідко роблять господині, — це надто довго варять фрукти та ягоди. Справа у тому, що чим довше ви будете варити фрукти, тим більше вітамінів та антиоксидантів будуть руйнуватися. Бо тривала термічна обробка негативно впливає на вітаміни, які містяться у свіжих ягодах і фруктах.
До того ж, якщо компот довго кипить, то фрукти втратять свій аромат і смак буде менш виразним. Натомість фрукти втратять ще й свою форму. Нерідко для того, аби компенсувати втрату смаку після переварювання, у напій додають більше цукру. Тоді компот перетворюється із корисного напою на шкідливий, особливо для діток та людей, які стежать за рівнем глюкози.
Як правильно варити компот
Досвідчені господині розповіли, як правильно варити компот. Перш за все, треба забути про тривале варіння, наприклад, впродовж 20-25 хвилин. Це забагато. Натомість варто спочатку закип’ятити воду з невеликою кількістю цукру.
РекламаА самі ягоди чи фрукти треба додавати у воду, яка вже кипить. Скільки варити компот? Якщо варите компот із ягід, то достатньо проварити їх впродовж 2 хвилин і вимикати вогонь. А далі каструлю треба закрити кришкою і дати напою настоятися.
Якщо ж готуєте компот з персиків, яблук, груші чи інших твердих фруктів, то їх варто варити трішечки довше — протягом 5-10 хвилин після закипання води з цукром. Так фрукти будуть м’якими, однак не розваряться.
Є ще одне важливе правило, якого варто дотримуватись. Коли ви зварили компот, його треба закрити кришкою і дати настоятися щонайменше 30 хвилин або ж взагалі залишити на кілька годин до повного охолодження. Це важливо зробити, бо саме під час такого настоювання фрукти віддають свій смак і аромат.
РекламаНагадаємо, раніше видання писало про те, що не можна класти в банку, щоб не зіпсувати мариновані огірки і помідори.