Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ТОП-3 дієвих способи швидко зварити буряк

Інформація про те, яким чином пришвидшити варіння буряка, щоб замість години він був готовий за 10 хвилин.

Всім відомо, що буряк вариться найдовше. Цей коренеплід корисний та смачний, але коли приходить час його варити, то відразу стає зрозуміло, що швидко це не буде. Чи не всі звикли ставити буряк у холодну воду, вмикати плиту на одну годину, а то й більше, просто чекати.

Але що, як існують інші способи варіння буряка — набагато швидші та простіші? У такому випадку це б зекономило багато часу та витрат на роботу тієї самої плити. У цій публікації ви знайдете 3 дієві способи, як швидко зварити буряк.

Читайте також:
Не у простій воді: у чому варити картоплю, щоб вона була смачнішою

Варіння буряка в мікрохвильовій печі

Мало кому відомий цей метод. Він навіть може здатися дивним або неможливим, але перевірити варто. Суть у тому, що потрібно добре вимити буряк, осушити його серветкою чи рушником, проколоти звичайною виделкою та помістити у пакет для запікання.

Просто увімкніть мікрохвильову піч на повну потужність і встановіть час 10–12 хвилин. За цей період коренеплід стане м’яким та придатним до вживання. Цей метод вдало підходить для тих моментів, коли ви просто забули про буряк у тій чи іншій страві, а все вже майже готово. Або коли гості на підході, а у вас ще не готовий салат.

Як швидко зварити буряк

Ще два методи швидкого варіння буряка полягають у наступному:

  • ставити його відразу в кип’яток,
  • варити на максимальному вогні до повної готовності.

У першому випадку зрозуміло, про що йдеться, адже більшість ставлять буряк не в кип’яток, а в холодну воду. Таким чином ви просто збільшуєте час його варіння. Спробуйте цей метод і переконаєтеся, що це може бути швидше.

У другому випадку вам необхідно увімкнути вогонь на повну потужність і не збавляти його, поки буряк повністю не звариться. Справа в тому, що зазвичай люди збавляють вогонь, як тільки вода закипає, а у даному випадку цього робити не потрібно — так овоч швидше звариться. Після того, як буряк зварився, злийте гарячу воду та поставте його в холодну на 5–10 хвилин.

Нагадуємо, чому пельмені не можна кидати в окріп та як правильно їх варити.