Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Більше половини власного доходу закарпатці витрачали на їжу

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.

Більше половини своїх доходів (53,2%) витрачало у І кварталі 2015р. населення області на харчування ( у середньому по країні – 54,6%).

Щомісячно середньостатистична закарпатська сім’я спрямовувала на продукти харчування 3435,53 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства) при 2516,53 грн. в середньому по країні.

Найбільше грошей витрачали жителі області на м’ясо та м’ясопродукти (616,01 грн.), на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 568,72 грн., овочі  – 491,59 грн., молоко, сир та яйця – 410,66 грн., цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 293,45 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо)  –  246,04 грн.

Однією особою області спожито в середньому за місяць: 16,5 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 3,7 кг – м’яса, м’ясо­продуктів та сала (в перерахунку на м’ясо), 17 яєць, 0,9 кг – риби і рибопро­дуктів, 1,8 кг – олії та інших рослинних жирів, 2,5 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,3 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 7,5 кг – картоплі, 6,2 кг овочів і баштанних та 9,3 кг хліба і хлібних продуктів.

У порівнянні з січнем–березнем 2014р. збільшилося споживання яєць на 6,3%, картоплі – на 8,7%. Зменшилося споживання: олії та інших рослинних жирів, молока, молокопродуктів та масла – на 5,3–5,7%, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 8,3%, хліба і хлібних продуктів, м’яса, м’ясопродуктів та сала – на 11,4–11,9%, овочів та баштанних, цукру (включаючи цукор, вико­ристаний на кондитерські вироби), меду – на 16,2–16,7%, риби і рибо­продуктів – на 18,2%.