Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • У Мукачівському кооперативному торговельно-економічному коледжі відбувся літературний брифінг

У Мукачівському кооперативному торговельно-економічному коледжі відбувся літературний брифінг

У Мукачівському кооперативному торговельно-економічному коледжі відбувся літературний брифінг

Для студентів Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу готувати різного роду зустрічі – брифінги – звична справа. Хоч навчальний процес вимагає наполегливості, старання, та для журналістики завжди знайдеться «вільна годинка». А особливо, якщо це пошук інформації, достеменно невідомої читачеві. Саме з дослідницької діяльності студентів розпочалися дні циклової комісії загальноосвітніх дисциплін.

ВІДЕО ДНЯ

Цього разу брифінг викликав шквал позитивних емоцій, бо гостями коледжан були львів’яни – нащадки Івана Яковича Франка – Любов та Петро Галущаки і наймолодший син Петра Мирославовича – Богдан. Передмовою став уривок з кінострічки «Цікаві історії з життя відомих людей». Безумовно, діяльність Івана Франка відома кожному українцю і не тільки, а от що ж залишилося «поза кадром»? Студенти з різних куточків області, які представляли відомі на Закарпатті щотижневики, підготували чимало запитань, до речі й не зовсім простих, як відмітив Петро Мирославович. Але достеменно на кожне з них знайшлася достойна відповідь. Почули про безліч справ, які одночасно міг виконувати Іван Франко, про прототипи героїв творів письменника, не оминули збірку ліричної спадщини «Зів’яле листя» й ідеал Франкової «музи», розвіяли домисли й міфи, що не мали ніякого підґрунтя, розповіли історію родинної вишиванки, звичайно, звучало й віршування,  хоч, як зазначив Петро Мирославович, ніхто з родини в літературу не пішов. До речі, Любов Мирославівна відверто зізналась, що Іван Франко не любив святкувати ювілеї, тож найкраще його шанування нині – це читання й глибоке осмислення творів, жанрова тематика яких різнопланова (наука, філософія, релігія, взяти, до прикладу поему «Мойсей»).

На завершення гості привітали студентів-переможців коледжівського етапу конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика та мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, вручили грамоти, запросили юних журналістів відвідати «батьківщину» письменника – с. Нагуєвичі, торкнутися того куточка землі, яка надала невичерпної енергії Людині, чия творчість сколихнула серця світової літературної спільноти.

Реклама
У Мукачівському кооперативному торговельно-економічному коледжі відбувся літературний брифінг – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно