Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Що закарпатці купують в Інтернеті: ТОП запитів

Що закарпатці купують в Інтернеті: ТОП запитів
З кожним роком кількість людей, які щось купують в Інтернеті, невпинно росте. Традиційні оффлайнові магазини, звичайно ж, нікуди не зникли, але збільшилась частка тих людей, хто, приміром, бажає купити Айфон або ж купити квиток на поїзд чи купити квартиру саме в Інтернеті. Це зручно, швидко і, як стверджують психологи, людині легше тратити гроші з картки, ніж давати "живі" у магазині.

Пропонуємо розглянути, що найчастіше купують закарпатці в Інтернеті. Для цього скористаємося сервісом Google Trends.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Зарплата 25 тисяч гривень і вище: робота в Закарпатті, за яку платять найбільше

Найбільш популярний ґаджет, який закарпатці шукають в інтернеті – це iPhone. Популярність запиту "купити Айфон" спостерігається практично протягом цілого року. Але є чітко виражені топові запити – кінець грудня – початок січна (очевидно, закарпатці шукають подарунок на Новий рік), початок червня, середина серпня та кінець жовтня.

Реклама

 

Велика кількість закарпатців цього року бажали купити квадроцикл. І тут так само є два чітко виражені піки – кінець січня та початок травня місяця.

Реклама

Згідно дослідження, дедалі частіше користувачі інтернету шукають товари безпосередньо на маркетплейсах. Топовими є Prom, Rozetka та ОLX.  Перші два сервіси використовуються для купівлі здебільшого нових товарів, а от на ОЛХ можна купити вживані квадроцикли. 

 

Перші два запити, які ми проаналізували, це так звані запити, ща набирають популярність. А от запит купити авто популярний завжди. Аналізуючи запити протягом останніх 5 років, можна прийти до висновку, що закарпатці найчастіше купують автомобілі перед Новим роком, у період Великодня та на початку літа. Найбільш часто запит купити авто в Закарпатті вводять жителі Ужгорода. А топовим спеціалізованим сайтом, яким користуються жителі регіону, є АвтоРіа (це виключно каталог, безпосередня купівля здійснюється оффлайн).

Реклама

 

 

Багато закарпатців в Інтернеті бажають купити квиток. Зараз сервіси онлайн-купівлі квитків стали дуже популярними, особливо популярним є сервіс, який дає можливість купити квиток на поїзд.

Велику роль тут грають запити туристів, які найбільше подорожують у Закарпаття в літні місяці.

 

Ну і замикає п’ятірку лідерів по запитах купівлі – це нерухомість. Бажаючих купити квартиру в Ужгороді або ж купити квартиру в Мукачеві з року в рік стає більше. Природньо, в Інтернеті є маса спеціалізованих сайтів, які продають нерухомість, на них закарпатці і "прицінюються".

Читайте також:
Довгострокова та подобова оренда квартир у Мукачеві: орієнтовні ціни та в якому мікрорайоні дешевше
Реклама

Запити ОЛХ Закарпаття та Дом Ріа саме в сегменті нерухомості є досить великими. Із пошукової активності можна зробити висновок, що найбільше людей цікавить нерухомість саме в Ужгороді та Мукачеві.

 

 

Цікавим є запит купити плаття. Беззаперечним лідером є грудень місяць. Саме в цей проміжок часу дівчата найбільше оновлюють свій гардероб. Також стрибок активності спостерігається наприкінці вересня – на початку жовтня.

Згідно дослідження сайту OLX, минулоріч саме одяг українці купували в інтернеті найчастіше. До трійки лідерів входять також техніка та дитячі товари.

Онлайн шопінг є зараз дуже популярним

Що закарпатці купують в Інтернеті: ТОП запитів – 01
Реклама

Короткий підсумок

Купівлі в інтернеті ростуть величезними темпами. Як приклад, світовий оборот інтернет-торгівлі минулого року досяг 2,8 трлн доларів. В цьому році прогнозують зростання  ще на 25%.

Компанія GfK зазначає, що кожен третій інтернет-користувач купує товари онлайн. Близько 82% користувачів купують від 5 до 20 покупок в мережі за останній рік.

Сприяють покупкам і розвиток соцмереж. Мабуть, зараз немає такого магазину, який би не мав свого онлайн-представництва у Фейсбуці чи Інстаграмі. Але виконують вони функцію здебільшого каталогів. Безпосередні ж купівлі здійснюються через сайти або через прямі контакти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно