Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Іршаві відбувся круглий стіл за участі бійців 128-ої бригади (ФОТО)

У Іршаві відбувся круглий стіл за участі бійців 128-ої бригади (ФОТО)

У Іршаві відбувся круглий стіл за участі бійців 128-ої бригади (ФОТО)
Учора у міськвиконкомі організували зустріч із учасниками антитерористичної операції. Чекати на них довелося довгих півроку. За інформацією Іршавської міської ради, у «круглому столі» взяли участь...

Учора у міськвиконкомі організували зустріч із учасниками антитерористичної операції. Чекати на них довелося довгих півроку.

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією Іршавської міської ради, у «круглому столі» взяли участь представники політичних партій, громадськості та духовенства.

Юрій Липей, Сергій Бугайцов, Олександр Багунов, Віктор Пацкан та Віталій Сівач – це жителі міста, які буквально днями повернулися із пекла, військові легендарної 128-ї бригади, що воювала на Дебальцівському плацдармі.

Реклама

Вони приїхали на відпочинок, а за кілька днів знову повертаються на фронт. Учора на зустрічі говорили про бойові будні, про умови, побут та військове забезпечення, з яким доводиться захищати Україну від загарбників, про дружин та дітей, яких залишають вдома та кожен раз прощаються так, наче востаннє.

Військові зовсім небагатослівні. Та все ж говорять про труднощі, з якими стикаються. Зокрема, це стосується не тільки військових конфліктів. У мирному житті також вистачає проблем. Так, вони наголосили на тому, що надто довгу бюрократичну процедуру треба пройти, щоб отримати статус учасника бойових дій. Найсвіжішим фактом є ситуація, що трапилася на фронті з одним із наших бійців. Юнак отримав важке осколкове поранення, пережив дві операції, зараз лікується у шпиталі, але отримати довідку про те, що він є учасником АТО виявилося дуже складно.

Реклама

Крім того, військовий комісаріат поки що не може надати повної інформації про всіх осіб – жителів району, які беруть участь у протистояннях на Сході України. Тому, коли є можливість організувати допомогу немає даних про військових та їх місцезнаходження.

Як підкреслив волонтер Віталій Світлик: «Навіть рідні не знають, де дислокуються їхні чоловіки, сини, брати».

Крім того, поділилися хлопці й особистим і приємним. Дещо сором’язливо, але зізналися, що особливі емоції переповнювали їхні серця, а на очах з’являлися сльози, коли вони отримували пакунки зібрані у школі чи дитсадку. Адже окрім, солодощів, продуктів чи одягу у такому пакунку завжди були листівки від дітей – зроблені з любов’ю і слова написані від малесенької щирої душі. Як виявилося, ці малюнки бійці носили під бронежилетом, поряд завжди мали світлини своїх дітей та ікони.

Реклама

Дуже коротко поділилися тими відчуттями, які їх огорнули, коли йшли «дорогою смерті» - вихід із Дебальцевого згадують неохоче, але зізнаються, що страшніших моментів за весь період війни на їхньому шляху не було.

Учасники АТО подякували всім, хто їх підтримує морально, надсилає найнеобхідніше на передову, надає допомогу їхнім сім’ям та тим, хто до останнього виборював такого довгоочікуваного наказу про ротацію 128-ї бригади. Також солдати зауважили, що готові продовжити роботу над тим, аби наші бійці були ситі, одягнуті і забезпечені всім необхідним.

Насамкінець, бійці залишили свої підписи на прапорі, який знаходитиметься в музеї Іршавського РБДТ.

У Іршаві відбувся круглий стіл за участі бійців 128-ої бригади (ФОТО) – 01
У Іршаві відбувся круглий стіл за участі бійців 128-ої бригади (ФОТО) – 02
У Іршаві відбувся круглий стіл за участі бійців 128-ої бригади (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно