Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Правильне харчування

Правильне харчування
Мені завжди хочеться їсти саме увечері, а вранці снідати зовсім не хочу! І я розривалася між «треба» і «хочу», мучилася розкаяннями совісті з приводу кожного шматка торта. Виявляється, наші...

Мені завжди хочеться їсти саме увечері, а вранці снідати зовсім не хочу! І я розривалася між «треба» і «хочу», мучилася розкаяннями совісті з приводу кожного шматка торта.

ВІДЕО ДНЯ

Виявляється, наші внутрішні органи працюють по особливому розкладу: у кожного свій годинник активізації і релаксації. Якщо знати цей біоритм і підстроюватися під нього, то можна жити в своє задоволення, не чекаючи помсти від потривоженого в неурочну годину того або іншого органу і не набираючи зайвий кілограм!

7-9 годин ранку - найсприятливіший час для сніданку, оскільки в цей годинник шлунок працює на підвищених оборотах і готовий до заповнення енергії. Я, наприклад, раніше 10 не встаю, а тут, як експеримент, вирішила спробувати - виявилося не так вже і складно. І дійсно, снідати мені захотілося; я вирішила стати втіленням здорового способу життя, тому зробила собі «салат краси» (геркулес кип'ятком запарити на 2 хвилини, а потім туди додати фрукти, горішки, трохи меду - виходить щось між кашею і мюслі).

Реклама

9-11 годин ранку - щільний сніданок в цей час принесе відчуття втоми, оскільки шлунок відпочиває. Солодощам - червоне світло, тому що це час інтенсивної роботи підшлункової залози. Мені, наприклад, саме в 11 годині завжди сильно хотілося шоколаду. І я їла, виправдовуючи це тим, що шоколад корисний для мозку, для бадьорості, хорошого самопочуття і т.д. Ніяк не могла зрозуміти, чому після цього відчуваю втому - ніби, тільки прокинулася... І ось я ковтала каву чашку за чашкою, та ще з цукром... Загалом, виходило замкнуте коло.

А виявляється: якщо між 9 і 11 годинами з'їсти солодке, то підшлункова залоза буквально накидається на нього і активно починає знижувати рівень цукру в крові, тому заряду бадьорості, закладеного в солодкому, вистачає ненадовго. Коли дізналась про це, пригадала, що у моєї бабусі був діабет, і цукерок мені різко розхотілось. У цей час можна перекусити фруктами, краще синього кольору - чорницею, голубікою, сливою, виноградом (вважається, що цей колір особливо сприятливий для підшлункової залози).

Реклама

З 9 до 11 організм не хоче солодощів, зате хоче ласки! Вважається, що саме в цей час людина особливо чутлива до критики і байдужості!

11-13 годин - звичний обідній час - ланч. Але людям, не зайнятим фізичною працею, краще про це забути або скромно обійтися салатом. Це час активної роботи серця, і об'їдатися ніяк не можна, не потрібен цілий обід (а я так раніше і робила - замість сніданку!). Якщо ви голодні і цей час колективного походу в буфет на роботі, обмежтеся одним блюдом, краще супом!

13-15 годин - сієста! Мені, наприклад, завжди хотілося поспати після мого сніданку-обіду, але я обурювалася на свою лінь і у жодному випадку не дозволяла собі такої розкоші. А зараз, коли взнала, що цьому є виправдання, - серце, наш найголовніший орган, відновлюється - дозволяю собі лягти і заснути (до речі, сплю рівно 40 хвилин, на боротьбу з собою у мене йшов набагато більше час). Зрозуміло, що не всім вдається організувати в цей час відпочинок, але краще не планувати яких-не будь складних справ на цей годинник.

Реклама

15-17 і 17-19 годин - треба багато пити, оскільки це час інтенсивної роботи сечового міхура і нирок. Я купую хорошу мінералку - два літри - і випиваю всю! Їсти, до речі, від цього хочеться значно менше, а калорій споживаєш нуль. Раніше дуже любила смажене м'ясо на вечерю, тому що голодна я зла, а зараз стала відварювати креветки - чим не фітнес-їжа! - плюс який-не будь салат або тушковані овочі.

19-21 година - ось в цей час їжі треба уникати, і пити трохи менше, тому що нирки відпочивають. Навіть горезвісний стакан молока, який часто рекомендують на ніч, для нирок не в радість, а в тягар. У цей час традиційні час- і будь-які інші пиття якраз і повисають на нас кілограмами зайвої рідини, застряглої в організмі. Замість того щоб їсти або пити, краще прогулятися, тому що з 19 до 21 години - час інтенсивного кровообігу, самий відповідний момент для вечірнього моціону!

21-23 години - для мене священний тусовочний час. Цьому теж є просте пояснення: йде підведення підсумків дня - годинник загальної акумуляції енергії. Роби те, що тобі подобається! Хочеш тусуватися - будь ласка!

23 години - 1 годину ночі - в нічну зміну заступає жовчний міхур. Тому для нічних забав живота жирна їжа - табу. А що говорити про чіпси та горішки... Тепер, якщо хочеться перекусити, гризу зелені яблука або ківі, п'ю воду без газу.

1-3 ночі - коли прочитала, що в цей час дуже шкідливий алкоголь і нікотин, тому що інтенсивно працює печінка, я нарешті зрозуміла, звідки з'являлися під очима синяки, якщо приходила додому під ранок! Печінка-то відновлюється уві сні, тому в цей час краще відпочивати, замість того щоб вдаватися до шкідливих звичок!

3-5 ранку - робота легенів на підйомі. Найчастіше страждаючих бронхітом кашель долає саме в цей годинник.

5-7 ранку - саме час випити стакан теплої води або з'їсти сухофрукт, щоб не було закрепів, тому що в цей час прокидається і готується до виконання своєї найважливішої місії товстий кишечник. Ми з вами добре знаємо, наскільки внутрішня чистота важлива для фігури! Я, чесно кажучи, навіть спеціально ставила будильник на половину сьомого. А проковтнувши пару черносливин і інжир, пірнала знову під ковдру.

Реклама

Мені сподобалося жити, прислухаючись до свого організму. Корисні звички склалися якось самі собою, без жодних зусиль! А найприємніше - я позбавилася за три місяці від шести кг, і вага продовжує знижуватися. Але головне, я і мій організм живемо тепер у цілковитій згоді і в своє задоволення, не притісняючи один одного у вдачах і потребах!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно