Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Нардеп від Закарпаття увійшов у рейтинг найпопулярніших депутатів-аграріїв в соцмережі Фейсбук

Нардеп від Закарпаття увійшов у рейтинг найпопулярніших депутатів-аграріїв в соцмережі Фейсбук

Нардеп від Закарпаття увійшов у рейтинг найпопулярніших депутатів-аграріїв в соцмережі Фейсбук

Роль соціальних мереж за останні кілька років стрімко зросла. Тепер вони вже стали не просто засобом комунікації, але й своєрідним джерелом отримання інформації. Це вивело їх на новий рівень, і дозволило впливати та формувати громадську думку як всередині окремих держав, так і в усьому світі. З розважального майданчика соцмережі перетворилися на серйозний механізм, який змінив і нашу країну.

ВІДЕО ДНЯ

Найбільш популярна соціальна мережа в Україні серед лідерів думок – Facebook. Завдяки своїм записам у Facebook сьогодні можна стати популярним експертом, якого будуть запрошувати на рейтингові телеканали. За оцінками експертів, аудиторія в 100 тис. підписників – як у найпопулярніших українських блогерів Дмитра Тимчука або Мустафи Найєма – зіставна з показниками ЗМІ.

"Агропортал" вирішив до 5-ї сесії VIII скликання ВРУ провести своє дослідження активності Facebook-сторінок народних депутатів України, які формують в українському парламенті так зване аграрне лобі. Індикатором визначення популярності в нашому рейтингу стала кількість підписників офіційних сторінок і друзів в особистих акаунтах учасників рейтингу, а також лайків, репостів і коментування постів.

Реклама

Як показує практика і думки експертів соцмереж, абсолютної об’єктивності в такому дослідженні, звичайно, досягти дуже складно. Наприклад, кількість підписників не є реальною ознакою популярності політика. Може бути величезна кількість підписників – кілька тисяч, але лайків і перепостів усього кілька сотень. Часто офіційні сторінки розвиваються в основному за рахунок платної реклами (про це свідчить низька комментованість постів), або за рахунок адмін-ресурсу (у постів однакова кількість лайків і переважно одні й ті ж коментатори). І якщо платну рекламу ще можна якось відстежити, то обчислювати всіх помічників нардепів (особливо тих, які працюють неофіційно) важкувато.

Незважаючи на всі ці умовності, видання намагалося бути максимально об’єктивним. Рейтинг популярності депутатів-аграріїв в соцмережі Facebook сформований за станом на 2 вересня 2016 р.

Реклама

Отже, спочатку проаналізуємо особисті акаунти політиків.

Нардеп від Закарпаття увійшов у рейтинг найпопулярніших депутатів-аграріїв в соцмережі Фейсбук – 01

Як ми бачимо, кількість друзів у першої п’ятірки вже досягла максимальної відмітки, вище якої, за правилами Facebook, мати не можна. У цьому випадку в соцмережі передбачена функція – Підписники, яких не у всіх видно на сторінці. У «Підписники» можна потрапити також автоматично, відправляючи запит на дружбу і перебувати в цій категорії до тих пір, поки твою пропозицію не приймуть або відхилять. Наприклад, за кількістю підписників лідирує Олексій Мушак.

Реклама

До того ж, деякі політики додають у друзі практично всіх, хто хоче ними стати, а інші – ретельно перевіряють акаунти потенційних друзів, які можуть виявитися «ботами», або просто хочуть мати в друзях відомих політиків для статусу.

Може бути й таке, що на даний момент на сторінці «висить» багато нерозглянутих запитів дружби.

З огляду на всі ці фактори видання вивело графік оновлюваності сторінки, тобто частоти написання постів. І тепер наш рейтинг активності практично повністю змінився.

ТОП-15 за частотою оновлень (написання постів)

Нардеп від Закарпаття увійшов у рейтинг найпопулярніших депутатів-аграріїв в соцмережі Фейсбук – 02

Але тут потрібно відзначити, що, хоча Ігор Бриченко і займає 6-е місце за активністю на сторінці, це в основному перепости у колег і друзів. Авторських постів дуже мало.

Геннадій Бобов рідко пише пости, але робить це регулярно – в середньому, 2 рази на місяць.

Реклама

Аркадій Корнацький з’являється на своїй сторінці фактично раз на півроку, але це не заважає йому бути в першій п’ятірці за кількістю лайків і коментарів (графіки 3, 4, 5). Але які саме ці коментарі – це вже друге питання. В одному з останніх своїх постів Аркадій Корнацький обіцяє з’являтися на своїй сторінці частіше.

Нардеп від Закарпаття Валерій Лунченко оновлює контент на сторінці в середньому три рази на місяць, але при цьому він вийшов в лідери за всіма трьома критеріями: кількістю лайків, коментарів і репостів. Найбільш популярним з останніх постів стало фото з дружиною, яке набрало понад тисячу лайків.

Нардеп від Закарпаття увійшов у рейтинг найпопулярніших депутатів-аграріїв в соцмережі Фейсбук – 03

Взагалі сторінка Валерія Лунченко виглядає дуже позитивною та відкритою. На ній багато фото й подій з особистого життя, а також постів про любов до рідного Закарпаття та України. Можливо саме це і грає вирішальну роль в її популярності.

ТОП-15 за кількістю лайків постів

Нардеп від Закарпаття увійшов у рейтинг найпопулярніших депутатів-аграріїв в соцмережі Фейсбук – 04

ТОП-15 за кількістю коментування постів

Реклама
Нардеп від Закарпаття увійшов у рейтинг найпопулярніших депутатів-аграріїв в соцмережі Фейсбук – 05

ТОП-15 за кількістю репостів

Нардеп від Закарпаття увійшов у рейтинг найпопулярніших депутатів-аграріїв в соцмережі Фейсбук – 06

Заради справедливості варто сказати, що у 9-ти членів парламентського аграрного комітету немає сторінки в Facebook взагалі. І у деяких, навіть досить активних політиків, як-то, наприклад, Іван Мірошниченко, це принципова позиція.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно