Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Календарний план роботи парламенту змінено

Календарний план роботи парламенту змінено
Коронавірус знову негативно втрутився у процес роботи.

Почався цей тиждень з погоджувальної ради у понеділок, узгодження порядку денного і графіку роботи до п’ятниці включно. Але коронавірус знову негативно втрутився у процес роботи парламенту.

ВІДЕО ДНЯ

Через нові чисельні випадки захворювання депутатів та працівників апарату вівторкове пленарне засідання завершилося прийняттям постанови, якою скасовано усі жовтневі планові засідання «під куполом» ‒  за винятком 20-го жовтня, коли передбачається розгляд у першому читанні законопроєкту про державний бюджет на наступний рік.

Народні депутати продовжать свою роботу в комітетах, фракціях і групах, а також в округах, проте законотворча робота безпосередньо в залі засідань тимчасово призупиняється. Можливо, виникне щось, так би мовити, «гаряче» і зберемося позачергово. Зараз щодо цього щось конкретне сказати важко.

Реклама

Тож засідали лише два дні. Встигли, як на мене, небагато, та й не все, що планували.

Вівторок розпочали з вшанування хвилиною мовчання пам’яті всіх, хто загинув у страшній авіакатастрофі на Харківщині. Україна втратила 26 своїх синів ‒ молодих, красивих, розумних, які тільки-тільки   розпочали свій шлях у військовій професії. На жаль, їх вже не повернути. Але запобігти подібному на майбутнє вкрай необхідно,  і тут є, над чим працювати.

Реклама

Також згадали про 80-ту річницю трагедії в Бабиному Яру, що також вшановується цими днями. Події Голокосту – це  жахіття щонайменше загальноєвропейського масштабу. Однак сучасні події у світі свідчать про те, що уроки історії людство не засвоює, як цього хотілося б. Війни не припиняються, навіть виникають нові вогнища, гинуть військові та ні у чому не винні мирні мешканці. Не має цьому, на жаль, кінця і краю.

Загалом налагодити робочий ритм у вівторок тривалий час не вдавалося.  Через нестачу голосів відхилили урядовий  законопроєкт щодо вдосконалення проходження державної служби.  Не змогли включити до порядку денного розгляд змін до виборчого законодавства, що обумовлені теперішніми карантинними обмеженнями.

Керівництво вимушено оголошувало перерви,  скликало наради, напруга зростала. Нарешті, вже ближче до 13-ї години, вдалося більш-менш налагодити роботу та ухвалити в цілому окремі  зміни до Митного кодексу та за основу чотири законопроєкти, у тому числі ‒ щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а  також про посилення відповідальності за   продаж дітям електронних сигарет.

Реклама

Завершився пленарний день першим в історії парламентаризму країни розглядом електронної  петиції, що набрала на сайті Ради більше 25 тисяч підписів. Вона стосується створення тимчасової слідчої комісії із так званої справи «вагнерівців», де йдеться нібито про провалену операцію українських спецслужб.

Але розгляд пройшо безрезультатно при напівпустій залі парламенту, оскільки значна частина народних депутатів просто вийшла під час обговорення питання.

Середа також активністю не відрізнялася. Вранці зареєструвалося лише 215 народних депутатів, решта підходили пізніше, але все одно не набралося й до трьох сотень.

Ухвалено практично без обговорення в цілому законопроєкт про зміни до закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми»  щодо так званого «пакунку малюка» та закон «Про електронні комунікації».

 Натомість годину витратили на прийняття у другому читанні та в цілому законопроєкту щодо безпеки та якості донорської крові та компонентів крові №3648.

Відзначу також прийняття постанови про Заяву Верховної  Ради України щодо невизнання легітимності так званих місцевих виборів, проведених нещодавно у Криму та м. Севастополі, чим ще раз підкреслено наше несприйняття анексії півострова, як і інших наступних агресивних дій північного сусіда.

Звичайно, у передбачених регламентом ранкових виступах від депутатських фракцій  і груп, окремих депутатів, у вівторок і середу прозвучало багато актуального із життя країни. Окреслювалися проблеми, висловлювалися претензії на адресу керівництва держави, виконавчих структур, заяви на адресу правоохоронних органів.

Реклама

Все це зараз практично на місяць зупиняється, трибуну для політичної полеміки у парламенті зачинено. Звинувачуємо підступний коронавірус. Можливо, хтось думає інакше, але ситуація саме така.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно