Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Валерій Лунченко: «Необхідно максимально спростити можливості громадян України для зайняття фермерством».

Валерій Лунченко: «Необхідно максимально спростити можливості громадян України для зайняття фермерством».

Валерій Лунченко: «Необхідно максимально спростити можливості громадян України для зайняття фермерством».

Днями у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства» (р.№ 2028а від 04.06.2015), внесеного народними депутатами Бакуменком О.Д., Кулінічем О.І., Івченком В.Ж., Кучером М.І., Лунченком В.В., Мартиняком С.В., Лабазюком С.П.

ВІДЕО ДНЯ

Суть та необхідність прийняття законопроекту журналістам PMG.ua прокоментував його співавтор, серкретар профільного комітету ВРУ Валерій Лунченко.

«Необхідно максимально спростити можливості громадян України для зайняття фермерством. Поданий законопроект створений саме для цього.

Реклама

Так, скасовується необхідність отримання освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі, або досвіду роботи у сільському господарстві для отримання земельної ділянки для ведення фермерського господарства. Практика показала, що вказані положення не тільки не стимулюють громадян до зайняття фермерською діяльністю, але й навпаки, створюють штучні перешкоди для залучення до сільського виробництва населення міських населених пунктів, що на даний час є доцільним з урахуванням надмірної урбанізації та масового відтоку сільського населення до міст. З огляду на наведене, право на утворення фермерського господарства пропонується надати усім громадянам України, незалежно від їх освіти та досвіду роботи.

Також пропонується однозначно визначити цільове призначення земельних ділянок, які використовуються фермерським господарством, адже відсутність ясності у цьому питанні використовується на тіньовому ринку для виведення земельних ділянок фермерських господарств з-під дії мораторію на відчуження та зміну цільового призначення сільськогосподарських земель, встановленого пунктом 15 Перехідних положень Земельного кодексу України. Тому, пропонується на законодавчому рівні закріпити землі фермерських господарств як землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Реклама

Крім того, норми Закону України «Про фермерське господарство» узгоджуються із Земельним та Цивільним кодексами України. Зокрема, державні акти на землю вже два роки як не видаються, а Закон України «Про фермерське господарство до цього часу передбачає їх видачу».

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно