Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Геннадій Москаль представив нового голову Тячівської РДА

Геннадій Москаль представив нового голову Тячівської РДА

Офіційне представлення відбулоь за участі депутатів обласної, районної та місцевих рад, керівників органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів райдержадміністрації, служб, установ та організацій району, громадських активістів та ЗМІ.

ВІДЕО ДНЯ

Насамперед голова Закарпатської облдержадімністрації Геннадій Москаль зачитав розпорядження Президента України про призначення Василя Дем’янчука головою Тячівської районної державної адміністрації, підписане 10 серпня.

Після офіційної частини представлення зустріч переформатувалась в робочу нараду, в рамках якої кеірвник області поцікавився соціально-економічним становищем у районі. Розпочав з фінансових показників. Начальник відділу доходів та фінансів галузей виробничої сфери фінансового управління Наталія Євреш проінформувала присутніх щодо стану виконання бюджету. Зауважила, що наразі в бюджеті району вистачає коштів на оплату заробітної плати, однак в разі прийняття закону про підвищення соцстандартів для населення, район потребуватиме дотацій, – йдеться у повідомленні прес-служби Тячівської РДА.

Реклама

Також очільник області порушив питання оплати за енергоносії та газифікації в районі. Адже ситуацію з постачанням газу із Росії не можна назвати стабільною, а з настанням холодів ймовірніше за все ціна на «блакитне паливо» зросте. В даному контексті обговорено тему підготовки до зими. Як наголосив заступник голови Тячівської райдержадміінстарцїі Василь Каганець, цього року підготовка до осінньо-зимового періоду проходить з випередженням графіку. В закладах освіти проведено необхідні тендерні процедури, навачальні установи забезпечені на 50% дровами, на 14% - вугіллям, а до кінця року буде 40%, відповідно постанови. Крім того, проводиться робота по заміні вікон та дверей взакладах бюджетної сфери, переведення установ на альтернативні джерела енергії. Серед таких побудована минулого року котельня, яка забезпечує теплом Тячівську районну лікарню №1. Вона відпрацювала успішно, показала ефективність та економію коштів, - зауважив Василь Каганець.

Попри те, наразі в районі ще є близько 25-ти закладів, в які потребують впровадження енергозберігаючих технологій. Саме тому, як наголосив керівник області, одним з першочергових завдання районної влади є переведення закладів бюджетної сфери на альтернативні джерела енергії, щоб мати змогу повністю відмовитись від газопостачання на наступний рік.

Реклама

Серед важливих завдань керівництва райдержадміністрації та районної ради і робота в напрямку збільшення кількості робочих місць шляхом створення нових підпримств, залучення інвестицій. Не залишаючи поза увагою питання вирубки деревини, голова ОДА наголосив на важливості вжиття в районі всіх можливих заходів для розвитку власної деревообробної промисловості.

Останнім часом не тільки в районі, а і в області спостерігається тенденція до зменшення кількості підприємств, що зумовлено складною суспільно-політичною, соціально-економічною ситуацією в державі, низькою купівельною спроможністю населення. За даними статистики та Пенсіного фонду наразі в районі нараховується 2 і більше пенсіонерів на одного працюючого, район сам забезпечує себе пенсією тільки на 33%.

Окремо зосереджено увагу на питанні щодо ситації на Солотвинському солеруднику. Попри унікальність солі, аналогів якої нема не лише в Україні, а й по всій Європі, Уряд немає коштів на вирішення проблемного питання на солеруднику. Керівник області відзначив, що допомогти в даному питанні погодилась сусідня країна - Угорщина.

Реклама

Після цього, в.о. районного військового комісара Юрій Клюшник доповів щодо проведення 6-ї хвилі мобілізації на Тячівщині, в рамках якої планове завдання району виконано на 33%: до ЗСУ поставлено 21 військового, 1 офіцера та 1 одиницю техніки. На превеликий жаль, з початку бойових дій район поніс надважкі втрати - на Сході загинуло троє тячівських бійців.

Геннадій Москаль закликав кеірвників органів місцевого самоврядування, поважаючи подвих наших Героїв, вшанувати пам’ять та увіковічнити їх імена в топонімічних назвах. Наголосив на важливості відповідального виконання вимог закону щодо декомунізації, зміни назви провулків, вулиць та інших об’єктів відповідно вимог чинного законодавства.

На завершення голова ОДА застеріг всіх від проведення виборів «по-закарпатськи», тобто без підкупу мешканців району. Місцеві вибори 2015 повинні пройти чесно та демократично.

У другому етапі зустрічі Геннадій Москаль відповів на питання присутніх у залі. Місцевих активістів цікавила тема боротьби з корупцією в районі. Голови селищних та сільських рад порушили питання  будівництва та реконструкції закладів соціальної сфери, зокрема ДНЗ «Веселка» в Тересві, школи в Лопуховому та Тернові. Звернуто увагу на тему закриття відділення Пенсійного фонду у Дубовому, необхідність завершення будівництва транспортного мосту через річку Теребля в Буштині та порушено питання регуляції русел річок, укріплення берегів у гірських населених пунктах.  

Всі озвучені питання керівник Закарпатської ОДА взяв до уваги, за результатами вивчення яких будуть дані доручення відповідним посадовцям з метою їх вирішення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно