Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як Мукачево «впевнено йде» європейським шляхом…

Як Мукачево «впевнено йде» європейським шляхом…
Про культуру поведінки та причини чому ми ще довго не станемо справжніми європейцями, поки не змінимо своє мислення.

Зізнаюсь чесно, ці рядки просились після річниці Майдану. Однак почекав. Думав, зима, війна, економіка розставить усе на свої місця. Та ні! Ментальність у нас така,  що ми її не хочемо вбивати.

ВІДЕО ДНЯ

Ми всюди кажемо, що наша нація – європейська, що наша країна – європейська. І водночас скаржимось, що у світі до нас ставляться, як до третьосортного народу. Так що ж ми не так робимо?

Відповідь я отримав під час звичайної прогулянки вулицями міста. Купи сміття у парках, скверах… Та що тут говорити, якщо біля головної туристичної візитівки, символу Мукачева, його альфи і омеги – замку «Паланок» –  кілограми сміття!

Реклама

Вражає інколи й той факт, що деякі «сміттєві олені» викидають використане не в баки, а біля них. Чисто «європейська» культура! І ніяке «AVE» тут не допоможе.

Тепер вже і проситься відповідь на запитання, яке поставив на початку блогу. Вона є банальною, звичайною, яку, мабуть, так і не почують згадані мною «сміттєві олені»: усі зміни починаються з нас, з нашого мислення, з наших маленьких дій, маленьких кроків. Ми звикли в усіх негараздах звинувачувати Росію, однак жодних контраргументів не даємо. Європейські туристи інколи вражаються «охайністю» наших вулиць, зокрема, й тієї, що веде до Замку.

Реклама

Тому постійно прибираймо власні приміщення та прилеглі до них території, не викидаймо сміття будь-де. Почнімо маленькими кроками змінювати себе! Не будьмо свинями!

Як Мукачево «впевнено йде» європейським шляхом… – 01
Як Мукачево «впевнено йде» європейським шляхом… – 02
Реклама
Як Мукачево «впевнено йде» європейським шляхом… – 03

P.S. Я розумію, що деякі коментатори під цим постом напишуть, що «чому ти пишеш, а нічого не робиш?», або «чому нема різних акцій чи суботників?». Тому і напишу, що хочу об’єднати небайдужих людей, які не переслідують  жодних політичних амбіцій, люблять своє місто і наш багатий дуже гарною природою край, і разом прибрати наше місто, і привчати цьому містян, аби і вони змінили себе. Далі буде…

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно