Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Другий дім дітей

Другий дім дітей
Батівський дитбудинок став другим домом для багатьох вихованців.

Незабаром обласний притулок для дітей, що розташований у смт. Батьово Берегівського району, відзначатиме своє 15-річчя.

ВІДЕО ДНЯ

З часів свого існування заклад надав допомогу понад 3,5 тис. дітей, які опинилися в складних житлово-побутових умовах, залишили сім’ї, навчальні заклади. Часом вихованці, які вже подорослішали, приїжджають, приносять подарунки, спілкуються з дітьми, дякують персоналу за надану допомогу.

Притулок для дітей створено у серпні 2000 року як заклад соціального захисту для позбавлених сімейного виховання дітей на базі ревмо-кардіологічного санаторію. Заклад розрахований на одночасне перебування 50 дітей віком від трьох до вісімнадцяти років.

Реклама

Термін перебування вихованців в притулку обмежено 90 днями. За цей час вирішується питання можливості повернення дитини в сім’ю або її подальшого влаштування. У притулку працює кваліфікований персонал: десять вихователів з педагогічною освітою, психолог, юрист. Для розвитку та виховання дітей в закладі облаштовані два навчальні класи та дві ігрові кімнати, кабінет психологічного розвантаження дітей, актовий зал, медична кімната. В окремій будівлі знаходиться кухня та їдальня, харчоблок та складські приміщення. Для проведення дозвілля дітей в закладі облаштований ігровий майданчик.

Другий дім дітей – 01
Реклама

Утім, вихованці не замикаються у чотирьох стінах. За час перебування в притулку діти шкільного віку відвідують Батівську ЗОШ - сад І-ІІ ст. Крім того, малеча бере участь у різних творчих заходах. Зокрема, нещодавно вихованці притулку взяли участь у майстер-класі з виготовлення ляльок-мотанок, який проходив в м.Ужгород та був приурочений до Дня захисту дітей. Також вихованці активно залучаються до екскурсій, відвідують музеї Закарпаття, різні архітектурні та туристичні пам’ятки.

Другий дім дітей – 02

 

Реклама

Заклад не залишається поза увагою благодійних організацій та спільнот області, які допомагають у придбанні необхідних речей, одягу та взуття. Благодійники також влаштовують свята для дітей з нагоди Нового Року, Різдва, Дня святого Миколая, Дня закоханих, і т.д.

“Поступаючи в притулок, дитина веде себе обережно. Потім, коли відчуває, що тут нема нічого поганого, вона розповідає про своє ставлення до батьків, а також про мрії, бажання та плани”, - зазначив директор притулку Василь Цогла.

Не залишається осторонь проблем закладу і обласна влада, яка нещодавно виділила 400 тисяч гривень на ремонт даху їдальні.

Другий дім дітей – 03

 

Не дивлячись на те, що потребують вирішення ряд питань по облаштуванню та ремонту, заклад продовжує рухатись уперед та готується до свого маленького, але ювілею.

Цей матеріал був опублікований у газеті "Панорама" №25 від 2 липня 2015 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно