Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Правий сектор": кілька питань

"Правий сектор": кілька питань
Судячи з подій в Мукачеві ПС не хоче закінчувати свою діяльність після АТО.

Чинний на сьогодні ДУК “Правий сектор” (далі - ПС) з’явився на початку останнього Майдану (“Революція гідності”).

ВІДЕО ДНЯ

“Сформувався наприкінці листопада 2013 року під час зародження Євромайдану. Причиною виникнення громадського руху стало відмінне від опозиційних лідерів бачення мети Євромайдану, зокрема Правий сектор виступає за усунення «режиму внутрішньої окупації» та звершення української національної революції”, – витяг з Вікіпедії.

На той час ПС мав привід для зародження і сама організація була дієвою та отримала широку підтримку серед народу, що підтримував кінець свавілля влади Віктора Януковича. Здавалося б, що коли екс-президент вирішив втекти до Росії, то вже нема сенсу в подібних організаціях, адже кінцева ціль Революції гідності була досягнена – бездарний політик зник з арени влади. Проте не судилося ­– вслід за одною бідою прийшла ще гірша – війна в країні.

Реклама

На мою думку в Україні немає війни. Тобто так, люди гинуть, обидві сторони за своє право, але хто цю війну оголошував? Чомусь Крим віддали просто так, за тиждень все відбулося: прапори РФ, референдум, свято через прийняття Криму до складу Росії та російські паспорти. Просто блискавична розв’язка подій. Ніхто навіть і оком не змигнув, а “Крим вже не наш”. Я після цього спілкувався зі своєю подругою, яка жила в Мукачеві, але її батька перевели в Крим 10 років тому, тоді ж і її сім’я переїхала туди. На питання: “Чому за Крим ніхто не воював?” вона відповіла: “Так тут російська військова база є (ще Янукович дав на це добро Росії за часи своєї влади), а Крим з’єднаний з Україною вузьким перешийком, тобто ніхто не міг би за таких умов виграти в Росії цей півострів”.

Отже, чинна влада просто змирилася з тим, що Крим пішов до іншої держави, а ось за Донбас вирішили вже боротися, бо тут воювати вже легше? Відповідь ми вже ніколи не дізнаємось.

Реклама

Так от, повертаючись до сьогоднішніх подій на сході. Я не розумію проти кого борються наші ЗСУ, СБУ, Нацгвардія та всі ДУК. Проти Росії? Але ж ніхто не оголосив війну. Проти Донбасу? То це тоді громадянська війна? Наскільки мені не зраджує пам’ять, то в Україні згідно нашої Конституції панує демократія – влада народу. Демократія дає право народу самому вирішувати свою долю та своє правління, проте це конституційне право чомусь поширюється не на всіх громадян. Як наша влада, так і ПС заявили про те, що борються з Росією, але ж в мережі є не одне відео, в якому жителі “окупованих РФ” міст не хочуть нашої влади. Повернути їх силою? Так ті люди ніколи не підкоряться і будуть звинувачувати владу України у всьому та й грошей в України нема, щоб відновити знищену інфраструктуру Донбасу. Наша країна й без того зазнала краху економіки - грошей просто нема, комунальні тарифи вже захмарні, а тут ще й знищені регіони відбудовувати. Кому воно треба? Тим, хто каже, що Путін піде далі, відповім: вони й Путіну непотрібні, російська економіка так само переживає не кращі часи, їм зруйнована земля ні до чого. Поки Мінські домовленості десятки разів переглядаються - гинуть невинні люди, яких з обох сторін як гарматне м’ясо заганяють на нікому непотрібну війну. А піар зате який, щоб її виправдати! На “кіборгів” наша влада дуже швидко начхала, як тільки вони загинули в Донецькому аеропорту.

Тепер конкретно про ПС. Мені відверто не сподобалися екскурсії ПС по палацам олігархів. Як на мене, то вони не мали права привласнювати собі їхні отримані грабунком скарби.

Автопарк Януковича, як і всі його цяцьки мали бути продані, а кошти направлені в лікарні, дитячі будинки тощо. Якщо ПС старається для народу, то хай не шикують за рахунок свого впливу.

Реклама

Те ж саме стосується дачі Медведчука в Жденієві. Як пояснили ПС, вони її просто охороняли відвандалів та грабежу. Але з яких пір вони охороняють майно опальних політиків?

Постає питання: чому ДУК ПС не підкоряється ЗСУ? Якщо вони не довіряють нинішній владі, то для чого взагалі її підтримують в особі Яроша, що став народним депутатом? А якщо вони приймають цю владу, то чому збройне угрупування має право їздити по країні та наставляти зброю на тих, хто їм не подобається?

В мирні часи озброєні люди, що не входять до військових органів України та міліції та погрожують зброєю, вважаються бандитами, адже така поведінка суперечить як закону так і моралі.

Що станеться з ПС, якщо АТО на сході закінчиться? Вони перестануть бути потрібними і треба буде здати зброю та повернутися по домівках. Судячи з подій в Мукачеві ПС не хоче закінчувати свою діяльність після АТО, а хоче встановлювати свій порядок по всій Україні. А як інакше можна дати відповідь на питання “Що робить ДУК так далеко від фронту, ще й озброєний до зубів та наставляє зброю проти міліції?”.

Конфлікт між Ланьо та ПС дуже легко вичерпати: по-перше, депутата допитати та прискіпливо розслідувати його причетність до контрабанди (тільки не треба одразу кричати “Блюк бандит, на нари його”, бо у всьому цивілізованому світі діє Презумпція невинуватості, тобто спочатку докази - потім вирок), а по-друге ­– всіх причетних до стрілянини з боку ПС судити відкритим судом згідно ККУ, адже тут всі факти та відеозаписи вказують на те, що вони повинні відповісти за того хлопця, якому вистрілили в голову (здається, його звали Юрій), а також за постраждалих міліціонерів, які виконували свою роботу.

Моя позиція безкомпромісна ­– нікому не дозволено безкарно стріляти по людям в мирному місті і вийти сухими з води. Якщо закривати очі на таке свавілля, то нас чекає військовий диктат, а як на мене, то сім’ї всіх поранених 11.07.2015 мають право на справедливість в лиці покараних злочинців за поки що безкарну стрілянину.

Суть в тому, що ПС гниє зсередини.

Реклама

Крім того, непокора Ярошу з боку тих бійців, що зараз в Бобовищі, вказує на те, що організація вийшла з будь-яких рамок контролю.

Я не хочу в рідному місті війни, я не хочу після АТО війни проти ПС, я не хочу диктату ПС в Закарпатті. Ми за мир, клята війна кожному приносить тільки горе.

Я за відкриті та чесні суди та за те, щоб кожний злочин зустрів кару, як контрабанда, так і безкарні постріли в мирних жителів моєї країни.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно