Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Півроку роботи на благо мукачівців

Півроку роботи на благо мукачівців
Звіт депутата Мукачівської міської ради за півроку діяльності.

23 квітня 2015 року мені випала честь захищати інтереси мукачівців у Мукачівській міській раді, здобувши депутатський мандат. Вже 30 квітня я присягнув на вірність народу України і, зокрема, мешканцям міста. Протягом короткої каденції моїм основним завданням було безпечне та комфортне проживання мешканців міста, а також всебічний розвиток дітей у міста. Я неодноразово звертався з депутатськими зверненнями до відповідних служб та структур міського виконавчого комітету, відповідно до заяв мешканців міста. Щомісячно проводжу прийом громадян та був особисто присутнім під час виїзду відповідних державних служб щодо депутатських звернень, аби почути мукачівців та вислухати їхню думку. При невеликій кількості депутатів я з однодумцями перебували у глибокій опозиції до чинної міської влади і блокували їхні рішення, які мають негативний вплив на мешканців міста.

ВІДЕО ДНЯ

За півроку моєї депутатської роботи було надіслано шість запитів до міських посадовців, у яких я порушував актуальні проблеми, які хвилюють мукачівську громаду.

Однією з найважливіших проблем міста є безпека. У місті щодня їздять десятки тисяч транспортних засобів, які можуть за собою принести небезпеку дітям, які необачно переходять дорогу чи просто граються на вулиці. Саме тому від імені громади мікрорайону “Росвигово” я неодноразово звертався з депутатським запитом до першого заступника Мукачівського міського голови, начальника Управління міського господарства міськвиконкому Віталія Гільтайчука з проханням встановити обмежувачі швидкості «лежачі поліцейські» та огорожі на площі Героїв Майдану з метою запобігання нещасних випадків та травмуванню дітей, які разом з батьками відпочивають біля фонтану та можуть вибігти на проїзджу частину.

Реклама

У відповідь мукачівська влада вважає, що встановлення елементів примусового зниження швидкості в УМГ вважають недоцільним, питання облаштування огорожі на площі Героїв Майдану буде рекомендовано для включення в перелік робіт по благоустрою на 2016 рік.

Незважаючи на таку відповідь чиновників, я і надалі контролюватиму включення до переліку робіт на 2016 рік питання щодо встановлення захисної огорожі біля фонтану на площі Героїв Майдану для запобігання нещасних випадків або травмуванню дітей. Також ініціюватиму здійснення незалежних експертних висновків щодо доцільності встановлення засобів примусового зниження швидкості на даному відрізку дороги.

Реклама

Безпека дітей – один із пріоритетних напрямків моєї роботи Тому, крім обмежувачів швидкості  мікрорайоні Росвигово, я порушив питання якості дитячих майданчиків на вулицях Космонавтів, Індустріальній та Генерала Петрова, оскільки Використання даних ігрових майданчиків може становити реальну небезпеку для життя дітей через хитку конструкцію та ненадійний вигляд. Саме тому я із запитом звернувся до міської влади з проханням перевірити сертифікати якості та встановити виробника дитячих ігрових комплексів, встановлених на прибудинкових територіях.

Також я разом з командою однодумців захистили право дітей на всебічний розвиток та позашкільну освіту. Міська влада з початку року намагалась будь-якими методами закрити Мукачівський еколого-натуралістичний центр. Як би не намагались тричі висувати на сесію міськради це питання, я разом з колегами голосували “проти” рішення реорганізувати еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Мукачівської міської ради і приєднати заклад до Мукачівського центру позашкільної освіти, що означає ліквідацію екоцентру як юридичної особи, тобто фактичне знищення закладу. Варто зауважити, що у гуртках екоцентру виховуються і займаються понад 800 дітей. І тому я і надалі захищатиму інтереси і права дітей на позашкільне навчання і всебічний розвиток, а також збереження у Мукачеві бюджетних закладів позашкільної освіти. Оскільки діти мають навчатись розвивати свої здібності і таланти, а не виховуватись на вулиці.

Також до мене звернулись мешканці вулиці Грибоєдова з проханням відновити мережі вуличного освітлення встановлення енергозберігаючі світильники, ліхтарі, відремонтувати вуличне дорожнє покриття а також прокласти каналізацію. Від імені громади я звернувся із депутатським запитом до Мукачівського міського голови Золтана Ленд’єла та його першого заступника Віталія Гільтайчука Влада міста, на жаль, все ще не вирішила це питання.

Реклама

Необхідно зазначити, що до початку повноважень депутата міської ради, я неодноразово, як громадський активіст, звертався за дорученням мешканців вулиць Грибоєдова, Гвардійська, Гвардійська за каналом, Крилова – до органів місцевого самоврядування з вимогою проведення очисних робіт Коропецького каналу та прокладання на зазначених вулицях систем водовідведення та каналізації.

Щодо сприяння у вирішенні даного питання також звертався до народного депутата України від Закарпаття Валерія Лунченка.

Також завдяки моєму депутатському запиту у наступному році буде відремонтований дах дев’ятиповерхового будинку на вулиці Росвигівській, 15Б. Роботи по капітальному ремонту даху даної багато верхівки будуть включені до переліку робіт на 2016 рік.

Крім направлення депутатських запитів до відповідних служб та структур міського виконавчого комітету, розглянув та позитивно вирішив понад 50 звернень містян, в ході особистих прийомів надано 36 безоплатних первинних юридичних консультацій, більше 40 громадян отримали організаційно-правові роз’яснення та консультації щодо можливості вирішення своїх проблем.

Я і надалі продовжуватиму контролювати питання, які порушував, часто звітуватиму серед мукачівською громадою та активно порушуватиму перед владою проблеми, які хвилюють мешканців Мукачева. Оскільки метою моєї діяльності є захист інтересів мукачівців та розвиток нашого міста.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно