Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Молодь і книги

Молодь і книги
В час розвитку Інтернету молодь все більше часу витрачає на соціальні мережі.

Вчіться і читайте. Читайте книги серйозні.

ВІДЕО ДНЯ

Життя зробить все інше.

(Ф. М. Достоєвський)

Реклама

В час вседозволеності, в час прогресу інформаційних технологій молодь все більше часу витрачає на соціальні мережі, які тільки примножуються в своїй кількості. Вони не можуть не піддатися спокусі і просиджують там години свого безцінного часу, навіть не розуміючи цього.

Ще десять років тому, коли в наше життя почали входити соціальні мережі, про книги та їх популярність говорити було не модно.

Реклама

На сьогоднішній день ситуація трохи покращилася. І, крім розмов про кількість друзів в соціальній мережі, про «лайк», про «селфі», не рідше можна почути і дискусії про прочитані книги. Навіть у книжкових магазинах зараз зустрічаються дівчата та хлопці, які ретельно вибирають авторів чи жанри на полицях з книгами.

Неодноразово доводилося зустрічати молоде покоління з книгою в руках, сидячи на лавочці в парку. Це радує око, адже це набагато приємніше бачити, ніж пиво чи сигарета в руці. В громадському транспорті можна спостерігати картину, де дівчина чи то хлопець читає художню літературу. І неважливо класика це чи сучасні автори. Головне, що ми вчимося протистояти деградації.

Існує зараз така можливість як читання «онлайн» чи «електронні книги». В цьому немає нічого поганого, хоч багато хто може посперечатися, що приємнішого ніж запах свіжо купленої книги, запах її сторінок не знайти і відчути на екрані комп’ютера. Це так, але в час, коли ми маємо доступ до літератури в Інтернеті стає не таким важливим в якому вигляді книга. Головне – читати!

Реклама

Є ще така тенденція, яка повертається до нас з недалекого минулого, як книга в подарунок на свята рідним чи друзям. Багатьма вона сприймається ще з іронією, але тут неможливо не погодитися з тим, що ретельно підібравши автора і жанр можна отримати масу позитивних емоцій при врученні подарунка.

Нещодавно стала випадковим свідком дискусії молодих людей, які сперечалися про роль книги і кіно. Хлопець говорив, що фільм кращий, ніж книга, адже все придумали за тебе і не потрібно тратити так багато часу на прочитання книги. Дівчина наполягала, що краще кіно – це твоя уява і улюблена книга, де ти сам є кінорежисером.

Що тут ще додати? Я рада, що молодь читає, обговорює прочитане і вміє досить гідно відстояти свою думку. Ми на правильному шляху!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно