Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Думки
  • Є принципи, які є незмінними і якими ні за яких обставин не можна поступатися

Є принципи, які є незмінними і якими ні за яких обставин не можна поступатися

Є принципи, які є незмінними і якими ні за яких обставин не можна поступатися
ВІДЕО ДНЯ

Як я вже неодноразово казав, для мене одна з найгірших справ –  виїжджати за межі Закарпаття. Але робота є робота, тому іноді виїжджати доводиться. На цей раз був запрошений на десятиліття Асоціації адвокатів України. Ну що можу сказати? Дійсно респектабельний, дуже добре організований захід. Як Голова Ради адвокатів Закарпаття дякую за запрошення Олегу Рачуку та Ользі Дмитрієвій. Хочу зазначити, що Рада адвокатів Закарпаття поважає всі громадські організації, що об’єднують адвокатів і правників та в регіоні співпрацюватиме з ними. Адже мета у нас одна – незалежна, самоврядна, професійна адвокатура.

Після заходу поїхав в офіс Національної асоціації адвокатів України та узгодив там дату проведення семінару для адвокатів краю, 09 липня у м. Мукачево в готельно-ресторанному комплексі «Інтурист». Там же зустрівся з ректором Вищої школи адвокатури НААУ, доктором юридичних наук, професором, академіком НАПрН України, адвокатом, старшим партнером АО «АК «Кайрос» Святоцьким Олександром Дмитровичем. Рада адвокатів Закарпатської області знову в авангарді подій в адвокатурі України. Перша дала згоду на відкриття регіонального центру Вищої школи адвокатури НААУ. За моєю пропозицією ми узгодили кандидатуру керівника цього регіонального центру. Ним буде заступник Голови Ради адвокатів Закарпатської області, кандидат наук Тетяна Безега. Перед від’їздом на Закарпаття дізнався, що знову маю їхати в Київ на позачергове засідання Ради адвокатів України, яке відбудеться 20 травня, для обговорення та прийняття рішення щодо ситуації, яка склалася довкола процесу розробки та обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», та неврахування офіційно поданих пропозицій НААУ у цьому процесі. Свою позицію відносно цього Законопроекту, що обговорюється, я вже виклав в статті, яка розміщена на декількох регіональних та загальноукраїнських сайтах,  а також на офіційному сайті НААУ. Ця стаття не є виключно моїми індивідуальними судженнями, а є синтезом консолідованої позиції адвокатів Закарпаття та написана в результаті звернення Ради адвокатів Закарпатської області, що було прийнято нашою Радою та теж вже публікувалось.

Реклама

Тому хочу сказати коротко: ми маємо прагнути, щоби наша адвокатура дійсно була сильним, ефективним, справді незалежним та самоврядним правозахисним інститутом. Натомість, як я вже зазначав у своїй статті, аналіз деяких положень цього Законопроекту говорить про те, що незалучення представників адвокатури України та ігнорування думки адвокатів при формальному обговорені цього Законопроекту може привести до критичних наслідків. Так, розділ, що визначає функціонування адвокатського самоврядування та його виборчі механізми, носить не прогресивний, а навпаки ретроградний характер з нашаруванням «махрової совковості». Результатом реалізації такого непродуманого підходу буде значне погіршення стану справ в адвокатурі. А ми цього не можемо допустити. Саме виходячи з цих позицій відстоювання незалежності, самоврядності і ефективності адвокатури та недопустимості спроб її послаблення я і маю намір виступити на засідання Ради адвокатів України, щоб озвучити принципову позицію адвокатів Закарпаття. Є принципи, які є незмінними і якими ні за яких обставин не можна поступатися!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно