Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Справа честі для поліції

Справа честі для поліції
Короткі висновки за підсумками перегляду відео побоїща в Мукачеві.

Подія, яка мала місце 10 травня на вулиці Духновича, вельми зацікавила громадськість міста. Ще б пак, такого нахабного та зухвалого побиття практично в самісінькому центрі Мукачева, яке б отримало поширення в ЗМІ, важко пригадати. Сказати, що відео інциденту не переглянув хіба що ледачий, це нічого не сказати. Лише за вчора понад 14 з половиною тисяч читачів інтернет-видання “PMG.ua” зацікавились цією новиною. 

ВІДЕО ДНЯ

З моменту опублікування матеріалу з відео пройшла вже майже доба і хотілося б поділитись певними власними висновками про подію.

Отож, що ми отримали на виході. Доводиться ще раз і ще раз констатувати людську байдужість і справжню хворобу суспільства під назвою “моя хата з краю – нічого не знаю”. За час перегляду відеоролику нарахував як мінімум 13 транспортних засобів, водії та пасажири яких стали свідками кривавого побоїща з кийками і ножами. До речі, як мінімум, одна машина швидкої допомоги та пасажирський маршрутний автобус, заповнений вщент людьми, проїхали повз місце злочину та, як бачимо з відео, жодному не схотілось повторити долі молодих людей, яких жорстоко б’ють. У випадку, коли держава не здатна виконувати своєї функції, в цивілізованих країнах їй на допомогу приходить суспільство, яке виконує частково її функції. Так було у всіх європейських країнах, які побороли людську байдужість і усвідомили, що ЛЮДИНА і є ЗАКОН. В нас же продовжує панувати ідеологія, за якою люди покладають всю відповідальність на державу, а за таких обставин побудувати демократичне суспільство практично не реально. Байдужість вбиває – і це не просто слова, а істина, доведена часом.

Реклама

Друге, на що хотілося б звернути увагу, це реакція поліції на інцидент, що мав місце на вулиці міста. Зовсім нещодавно одне з провідних міжнародних видань CNN у своєму огляді-рекомендації, присвяченому проведенню “Євробачення – 2017”, порекомендувало своїм читачам відвідати в тому числі Мукачево і Ужгород. В контексті новини хотілося б задати питання очільнику міських правоохоронців: “Невже Ви думаєте, що після перегляду подібних відео, бодай хтось захоче відвідати наше місто?” Звичайно, зараз правоохоронці можуть спробувати почати шукати, звідки ЗМІ отримали цей відеоролик. Але в кінцевому результаті хіба це головне? Головне те, що подія отримала серйозний розголос і спустити її на гальмах буде набагато важче. А розкриття злочину має стати справою честі для поліції, адже останні новини яскраво свідчать про те, що реформована поліція не надто відрізняється від старої. Зважаючи на те, що практично все місто обладнане камерами відеоспостереження, за які громада заплатила чималі кошти, розшукати винуватців – справа кількох годин, було б бажання. Тому ще не зрозумілішими для мене є повідомлення правоохоронних органів про “частково встановлені особи нападників” і це фактично за півтори доби після вчинення злочину.

Всі ми народились, виросли і живемо в Мукачеві. І я не впевнений, що знайдеться людина, яка б не хотіла, щоб наше чарівне місто прославлялось на всю Україну перш за все позитивними речами, а для цього потрібна безпека, бо за даної ситуації ніхто не може бути впевнений, що не стане наступною жертвою подібних розбірок.

Автор: Гарагонич Іван

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно