Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З днем народження, "Панорамо"!

З днем народження, "Панорамо"!
7 грудня газеті виповнюється 74 роки.

Сьогодні у панорамівців невеличке свято. 7 грудня газеті виповнюється 74 роки. Отже, знову є нагода не лише підняти келихи, а й згадати наш славний шлях і людей, які творили газету і себе упродовж цього тривалого відрізку часу, залишаючись дзеркалом епохи.

ВІДЕО ДНЯ

На жаль, багатьох із тих, хто стояв біля витоків газети, уже немає поміж нас. Тих, хто залишився, обсіли болячки та проблеми, тому ні настрою, ні часу на романтичні спогади не вистачає. Але ми на них чекаємо...

Наші багаторічні постійні читачі знають біографію «Прапора перемоги» – «Панорами» не гірше за нас. Для тих, хто мислить і любить читати газети, новинка була й залишається промінчиком світла у безпросвітній мряці. Про те, як ставились до газети і її творців читачі й дописувачі, свого часу розповів один із них, якому часопис дав крила для високого і тривалого лету. Це добре знаний краянам наш земляк – письменник Дмитро Кешеля. Газету обожнювали, а журналістів боготворили. Коли юнкором його вперше запросили до редакції, то він, з’явившись у Мукачеві за кілька годин до призначеної зустрічі, кружляв переповнений радісними емоціями й фантастичними очікуваннями навколо газетного гнізда, мов фанатичний вірянин довкруж Єрусалимського храму. І таких відкритих журналістами талантів за довгий газетний вік було сотні.

Реклама

Практично з початку нинішнього століття «Панорама» першою серед так званих комунальних видань на Закарпатті і однією з перших на Україні пройшла шлях роздержавлення і ось уже майже два десятиліття успішно функціонує як цілком незалежне видання. Наприкінці 2018 року влада нарешті спромоглася завершити процес роздержавлення друкованих ЗМІ. Хоч можновладці вже давно нічим не допомагають нашій газеті, на сімдесятирічний ювілей «Панорами» завітав тодішній голова Мукачівської РДА, а нині очільник Луганщини Сергій Гайдай, якому цікаво було побачити на власні очі, що таке «панорамівський феномен». Ось тоді Сергій Володимирович зізнався, що любить читати книжки і газети саме у паперовій версії, оскільки це додає процесу особливого шарму. І хоча ми вже давно готові видавати газету виключно в електронному варіанті, з поваги до наших давніх постійних читачів, незважаючи на труднощі, зберігаємо її паперовий варіант. А найвірнішим індикатором потрібності газети нашим читачам є саме передплата. Отже, якщо Ви хочете щоб щотижня до Вашої домівки компактно під панорамівським дахом надходили найцікавіші новини світу, України та Закарпаття, залишайтеся з нашою газетою і надалі. Бо газета не тільки інформує, навчає, а й часом застерігає. Коли кілька років тому «Панорама» аргументовано висловила сумніви в доцільності й обгрунтованості одного кадрового призначення в РДА, на газету навіть образилися. Якби тоді прислухалися до першого тривожного дзвіночка, то нині правоохоронним органам не довелось би пред’являти звинувачення і підозри у мільйонних розтратах та саджати людину під домашній арешт.

Вступаючи у 75-ий рік своєї творчої біографії, нинішнє покоління панорамівців свято береже традиції попередників по перу, чужому научається й свого не цурається. Тож давайте разом долати всі перепони і виклики такого швидкоплинного часу під назвою – Життя.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно