Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Думки
  • Практичні поради куди б ми не йшли: як правильно зекономити кошти

Практичні поради куди б ми не йшли: як правильно зекономити кошти

Практичні поради куди б ми не йшли: як правильно зекономити кошти
У світлі останніх подій підтримки та бойкоту єднання з ЄС, єдине, у чому можуть погодитись обидві сторони, що в будь якому разі нам доведеться економити кошти. Можна, звичайно, сісти на дієту,...

У світлі останніх подій підтримки та бойкоту єднання з ЄС, єдине, у чому можуть погодитись обидві сторони, що в будь якому разі нам доведеться економити кошти. Можна, звичайно, сісти на дієту, пересісти на велосипед, і вести здоровий спосіб життя десь ближче до природи (певно на це і сподіваються, розраховуючи прожитковий мінімум громадян), тоді користуватись «зеленими папірцями» доведеться вряди-годи. Але ж ми не звикли обирати простіший шлях. Тому, давайте разом подумаємо, як можна зарадити потоку грошей з хати.

ВІДЕО ДНЯ

1. Занотовуйте всі витрати. Починаючи з найдрібніших, як то плата за проїзд у маршрутці. Саме такі необліковані дрібнички стають причиною безвісти зниклої заробітної плати. Заведіть звичку в кінці кожного дня скурпульозно записувати, на що були витрачені гроші. Спрощує таке завдання індустрія мобільних додатків. До прикладу, корисним є додаток «Особисті фінанси». По-перше, ваш мобільний завжди з вами, а отже не доведеться ґвалтувати пам'ять та увагу, чекаючи закінчення дня. Деталізована домашня бухгалтерія сприятиме уникненню в майбутньому непотрібних покупок. По друге, в будь який момент можна привести себе до тями графічним зображенням співвідношення «доходи-витрати», та вчасно уникнути «життя в кредит».2. Забудьте про кредит. Сюди відносяться кредитні картки, техніка в розстрочку та готівкові кредити. Хоча кредит – це дуже зручно, та пам’ятайте: в борг ви берете чужі гроші, а віддавати треба свої. Що буває не так-то просто. Якщо ж все таки боргу не уникнути – хай його повернення буде пріоритетним. Таким чином, ви уникнете переплати за користування чужими грошима.3. Будьте пунктуальні. Так-так, вміння добре планувати час сприяє економії. Перше, якщо ви нікуди не спізнюєтесь, не доведеться витрачати гроші на таксі, що, погодьтесь, навіть в нашому місті не дешево виходить. Друге, таке планування врятує від завчасного приходу на домовлену (чи спонтанну зустріч), що теж є корисним. Адже, довге перебування у самотньому чеканні народжує бажання піти попити кави/з’їсти тістечко/купити 10-у пару он того вельми зручного взуття, що красується у вітрині привабливих магазинів. Помножте це на сотні/десятки зустрічей на протязі місяця, і отримаєте чималеньку суму непотрібних витрат.4. Забудьте про спонтанні покупки та постійні покупки он-лайн. Що може бути простіше, ніж тиснути клавіші, закутавшись у ковдру з гарячим чаєм на пару? Особливо, якщо клікання – підтвердження ще однієї покупки. Або ж йдете по місту, знявши всю заробітну плату, і під дією ейфорії «багатія» … так, повертаєте до магазину позбуватися того синдрому. Сприяють тому різного роду знижки, акції, розпродажі. Маю надію, не варто пояснювати, з чим ви вернетесь додому?5. Використовуйте дисконтні карти - свої і друзів. Дисконтні картки як ніколи актуальні в умовах кризи. У цьому питанні добре «кооперуватися» з друзями та знайомими. Наприклад, у вас є значна знижка в магазині побутової техніки, у вашого двоюрідного брата - в магазині одягу, а у подруги - в меблевому магазині. Використовуйте карти один одного - і економія грошей стане відчутнішою.

Однозначної відповіді на питання про те, як економити гроші, бути не може – кожен використовує ті методи, які оптимально підходять саме йому. Але не зайвим буде вибрати для себе хоча б пару-трійку способів економії грошей, – і результат не змусить себе чекати.

Автор: Лавришин Тетяна

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно