Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чи залишиться ужгородська Говерла у Прем’єр-Лізі України?

Чи залишиться ужгородська Говерла у Прем’єр-Лізі України?
Це питання турбує багатьох небайдужих до футболу як в Закарпатті так і в інших частинах України. Ужгородський клуб можливо не має такої інфраструктури, яку мають лідери українського чемпіонату, але в...

Це питання турбує багатьох небайдужих до футболу як в Закарпатті так і в інших частинах України. Ужгородський клуб можливо не має такої інфраструктури, яку мають лідери українського чемпіонату, але в Закарпатті є велика футбольна історія. В найсильнішій команді Закарпаття можливо немає великої кількості висококласних гравців, але є чудовий тренер і доволі непогана гра.

ВІДЕО ДНЯ

Невдалі виступи команди в осінній частині чемпіонату України можна пояснити багатьма факторами, тут варто пригадати доволі складний графік початку чемпіонату, коли в перших матчах "Говерла" зустрічалась з лідерами українського футболу, а брак досвіду в протистояннях з грандами українського футболу зіграв значну роль. В результаті ужгородська команда, програвши перші сім зустрічей, деякий час не могла оговтатись від такого потрясіння, програючи також зустрічі проти прямих конкурентів за виживання в еліті українського футболу - "Зорі" з Луганська та "Іллічівцю" з Маріуполя.

Досить часто ужгородська команда потерпала від суддівських помилок, про що неодноразово лунали різноманітні заклики керівництва клубу про те, що, мовляв, якщо таке буде продовжуватись, то Говерла може відмовитись від участі у футбольній першості України, адже таких помилок було дуже багато. Тут варто пригадати незарахований гол Олега Міщенка у ворота "Іллічівця", внаслідок чого команда з Маріуполя перемогла, призначення пенальті у ворота "Говерли" за те, що захисник Павло Щедраков перевів головою м'яч на кутовий, незрозуміле видалення головного тренера Олександра Севідова у грі проти одеського Чорноморця та багато інших.

Реклама

Хоча вболівальники усієї України вже дали закарпатській команді доволі неприємне прізвисько - "команда-ліфт" за постійне пересування між вищою та першою лігами України, але цього сезону "Говерла", як ніколи близька до того, щоб залишитись в еліті українського футболу. Адже хоч і займаючи передостанню позицію і відстаючи від розташованих на третій сходинці знизу - львівських "Карпат", на 8 очок, головна команда Закарпаття показує доволі непогану гру, а заголовки футбольних видань України після матчів звучать обнадійливо: "Новачок УПЛ потрепав нерви чемпіону, але все таки програв", "Браун Ідейє знову приносить Динамо важку перемогу" (на останніх хвилинах), "Говерла зупиняє Чорноморець" (який переміг перед тим у п'яти зустрічах поспіль). Оскільки не всі гравці "Говерли" готувались до сезону в Ужгороді, а багато з них перейшли до клубу вже після початку чемпіонату, є підстави вважати, що вони просто не встигли зігратись. Враховуючи, що попереду три місяці перерви у чемпіонаті, можна сподіватись, що головна футбольна команда Закарпаття здобуде необхідну кількість очок у весняній частині чемпіонату і все ж таки залишиться в еліті українського футболу.

Автор: Сазін Вадим

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно