Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Естафета пам’яті

Естафета пам’яті
Будемо відвертими і об'єктивними, коли скажемо, що місцева преса приділяє недостатню увагу гострим виступам і зверненням у редакції щодо захисту прав і свобод українців, а особливо - ветеранів війни...

Будемо відвертими і об'єктивними, коли скажемо, що місцева преса приділяє недостатню увагу гострим виступам і зверненням у редакції щодо захисту прав і свобод українців, а особливо - ветеранів війни та праці, просто знедолених літніх людей. Чи не тому сторінки деяких місцевих видань, пристосуванством і догідництвом нині навіюють зневіру і безнадію. А меткі літописці капіталістичних порядків, на сторінках таких видань друкують матеріали, у яких славословлять багатіїв, що па злиднях трудового народу накопичили капітали. Чи їм властива висока і мужня громадянська позиція у наш суворий і непростий час? Грішать цим і деякі первинні ветеранські організації, коли ігнорують суспільні проблеми, щоб не псувати відносини із крутими, самолюбивими, гоноровими керівниками на місцях, які вважають ветеранів своїми підручними, а не соратниками по спільній справі.

ВІДЕО ДНЯ

Зважаючи на це, Мукачівська районна рада ветеранів постійно активізує свою роботу, наполегливо розширює зв'язки із сільськими активістами, удосконалює форми і методи масової роботи, принципово непримиренна до формально-бездушного реагування на скарги і заяви трударів-ветеранів.

22 лютого 2013 року про це по-діловому велася мова на зустрічі-конфєренції ветеранського активу району та області із мешканцями села Ракошино, щоб не скніли кожен наодинці із своїми бідами люди, трудовий подвиг і звитяжні заслуги яких із захисту Вітчизни мали місце у минулому - за радянської доби. Нині ці ветерани залишаються людьми високого обов'язку і мужності. Вони не просять "манки небесної", а тільки хочуть, щоб неухильно виконувались чинні Закони України щодо захисту усіх категорій людей похилого віку. Вони рішуче виступають проти брехливих фальсифікаторів історії України,- розвінчують старання комутантів-фарисеїв, які засобами масової інформації виховують отупілих споживачів, що шукають у всьому широкому світі лише ситості й насолоди.

Реклама

Перед початком роботи згаданої конференції, гості і ветерани села Ракошино поклали вінки і квіти до пам'ятника загиблим у роки Великої Вітчизняної війни односельцям та тим, що відійшли у вічність в повоєнний час.

В обговоренні ґрунтовної доповіді відповідального секретаря Мукачівської райради ветеранів Федора Кінча «Про завдання ветеранських організацій району з відзначення 70-ліття Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 -1945 рр.», мали можливість виступити усі бажаючі. Це зробили: заступник голови Закарпатської обласної ради ветеранів Іван Жиган, заступник директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської обладміністрації В’ячеслав Микулець, колишній народний депутат України Дмитро Кельман, голова Мукачівської райради ветеранів Іван Качур, сільський голова села Ракошино Василь Коштура, голова Ракошинської первинної організації ветеранів Михайло Делеган, його заступник омелян Коштура, герой Соціалістичної праці Софія Мочкош, колишня ланкова Олена Ковач, доброволець Червоної Армії Дмитро Крайняниця, священнослужитель Григорій Мелета, сільський аматор Марія Роман.

Реклама

Як відзначили усі виступаючі, сповнений ратної праці шлях до Великої Перемоги, пам'ять про Велику Вітчизняну війну і Великих Переможців живе в наших серцях і житиме в серцях наших дітей та онуків завжди, як святиня.

З метою увічнення та вшанування пам'яті полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини, посилення соціального захисту ветеранів війни і трудового тилу, продовження традицій шанобливого ставлення до них, Президент України Віктор Янукович 19 жовтня 2012 року видав Указ "Про заходи у зв'язку із Відзначенням 70-ї річниці визволення України бід фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр." У відповідності до цього Указу, Мукачівська районна рада ветеранів України розробила план заходів, у рамках яких відбулася й конференція у селі Ракошино. Примітно, що територіальна громада і чинна влада села Ракошино не поділяються на "владу" і "опозицію", а діють як одне ціле. Народним депутатам нинішнього скликання варто би запозичити досвід співпраці ракошинців та рішуче викорінювати мерзенні спроби применшення заслуг учасників Великої Вітчизняної війни. Це було б дуже повчально, щоб бачити рівень не лише загальної культури, але й освіченості народних обранців... У селі Ракошино живуть люди розумні, освічені, мудрі, толерантні, помірковані, вдумливі...

Після перебігу конференції, насамкінець, місцева юна красуня-співачка Юлія Бежинець майстерно виконала кілька популярно-патріотичних пісень, а дотепний юнак Вадим Пеца прочитав ущіплево-злободенні гуморески Павла Глазового.

Автор: Дзьобак Іван

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно