Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Безкоштовний" показ фільму обійшовся місту у копієчку

"Безкоштовний" показ фільму обійшовся місту у копієчку
Протягом 24-25 листопада у кінотеатрі «Перемога» для 480 школярів та студентів Мукачева було організовано безкоштовний перегляд кінострічки «Поводир». Благодійну акцію організувала міська влада....

Протягом 24-25 листопада у кінотеатрі «Перемога» для 480 школярів та студентів Мукачева було організовано безкоштовний перегляд кінострічки «Поводир».

ВІДЕО ДНЯ

Благодійну акцію організувала міська влада. Нагадаємо, що в фільмі розповідається про трагічні події на початку 30-х років минулого століття напередодні і під час Голодомору. Тому метою заходу, який проводився з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів, було виховання у молодого покоління поваги до трагічних сторінок в історії української держави. І це добре.

Але недобрим є те, що для проведення вищезазначеного заходу з міського бюджету було використано 12 000 грн. Саме таку суму назвав виконком у відповіді на інформаційний запит газети «Панорама» про розмір коштів, які було витрачено на демонстрування фільму школярам. Витрачено, нагадаємо, з міського бюджету, а не залучено від благодійників чи з інших позабюджетних фондів і джерел. Ба більше того – кінотеатр «Перемога» є комунальною власністю, тому всі благодійні заходи, ініційовані міською владою, могли б проводитися тут абсолютно безкоштовно, без жодних витрат з місцевої казни. Тим більш, що левову частку цього кінотеатру у міської влади орендують аж три приватні підприємці і платять вони за це менше ніж 4400 грн. на місяць. Невже ж вони не могли надати можливість мукачівській молоді подивитися безкоштовно фільм патріотичного спрямування? В рахунок, так би мовити, партнерських відносин з власником культурного закладу, тобто з місцевою владою?

Реклама
"Безкоштовний" показ фільму обійшовся місту у копієчку – 01

А так виходить, що з ініціативи «батьків міста», під благородними гаслами підприємці покрили собі оренду декількох місяців – за наш, всіх мукачівців, рахунок? Чи не нагадує це так звані «схеми» по відмиванню (чи розкраданню?) бюджетних коштів? Невже ж міська казна настільки багата, що можна так не по-хазяйськи розпоряджатися її грошима? Невже ж нема куди було витратити 12 000 грн. з більшою користю для громади?

Реклама

Отакі от запитання виникають лише з одного приводу. І це, на жаль, привід не поодинокий.

Автор: Редакція «PMG.ua»

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно