Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Народ заслуговує на ту владу, яку він обирає

Є декілька версій, чому вже більше 20 років ходимо по колу, по якому нас водить так звана еліта нашої держави. На мою думку, є дві головні причини наших поневірянь. По перше, це, власне, сама так...

Є декілька версій, чому вже більше 20 років ходимо по колу, по якому нас водить так звана еліта нашої держави. На мою думку, є дві головні причини наших поневірянь. По перше, це, власне, сама так звана еліта. Яка сама себе так назвала, бо рахувати елітою злодіїв та бандюків, шахраїв від політики та бізнесу – язик не повертається. Ця еліта турбується лиш про свої статки та забезпечення свого царювання на століття вперед (дивлячись на масштаби дерибану держави та власного народу). Громадяни цій еліті не потрібні, їй потрібна біомаса, яка на них працює та обслуговує. На що ми й перетворюємось з нашого мовчазного погодження та терпимості.

ВІДЕО ДНЯ

Друга причина – це громада без громадянської позиції, а в більшості – ще й без честі та гідності. Бо свідомі громадяни не будуть продаватись за 100 чи 200 гривень або за продуктовий пайок чи інші подачки перед виборами. Свідомі громадяни не будуть віддавати свій голос за тих, хто перед виборами ремонтує дороги чи робить якісь інші блага для виборців за їх же гроші (для цього є місцеві ради та виконкоми, в обов’язки яких і входить господарська діяльність). Свідомі громадяни не будуть боятись адміністративного тиску через втрату робочого місця чи бізнесу. Всі ми знаємо, що кожна сім’я (за виключенням місцевих еліт) перебуває тепер в важкому фінансовому становищі і в першу чергу турбується як заробити ці тяжкі гроші. Щоб прогодувати сім’ю та виводити в світ своїх дітей, не втримуються від спокуси та продаються навіть за мізерні подачки - адже й 200 гривень для них це гроші.

Та невже мусимо дійти до стану, який вже колись проходив не один народ у минулі століття з лозунгами «ми не раби – раби не ми». Корупція та брехня настільки в’їлась у нашу свідомість, що вже й не віримо, що в змозі змінити стан справ у нашій багатостраждальній державі. Право вибору в нас поки що не відібрали, тому потрібно всім – від молоді до пенсіонерів – йти на майбутні вибори та виказати своє ставлення до теперішньої так званої еліти. З попереднього досвіду можемо робити висновки, що влада буде фальсифікувати вибори за для свого збереження та подальшого царювання, та якщо хочемо стати громадянським суспільством з європейськими цінностями, то мусимо відстоювати свої права не лиш на виборах, а й кожного дня, борючись за правду, свободу та справедливість. А в який спосіб? Час та життя покаже. Всі нації через це проходили. Ми, українці – не виключення!

Автор: Гокс Олександр

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно