Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Яценюк закликав рух «Чесно» виводити усіх на чисту воду

Яценюк закликав рух «Чесно» виводити усіх на чисту воду
12 червня наш край відвідали лідери об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк та В’ячеслав Кириленко. В обласному будинку культури профспілок вони провели зустріч з виборцями, громадськими діячами та...

12 червня наш край відвідали лідери об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк та В’ячеслав Кириленко. В обласному будинку культури профспілок вони провели зустріч з виборцями, громадськими діячами та прихильниками об’єднаної опозиції. Олександру Гоксу, який представляв рух «Чесно», вдалося поспілкуватися з Арсенієм Петровичем «за закритими дверима». Про що ми говорили – я розповів в у ексклюзивному коментарі місцевій газеті "Наша справа".  Цю розмову і пропоную Вашій увазі.

ВІДЕО ДНЯ

– Олександре Олександровичу, про що йшлося на зустрічі?

– Я на цій зустрічі представляв Мукачівщину від спілки підприємців та громадянського руху «Чесно». Після привітання та короткого вступу Арсеній Яценюк повідомив присутніх про стан справ у державі на передодні виборів до парламенту, та про перші кроки об’єднаної опозиції після здобуття перемоги на цих виборах. Наступним виступив В’ячеслав Кириленко, який повністю підтримав ідеї та програми об’єднаної опозиції, які висвітлив А.Яценюк.

Реклама

– Ви отримали відповіді на свої запитання під час обговорення цієї програми?

– Так я теж задав декілька питань А.Яценюку. Одне з них стосувалось рейтингу політичних сил. Чому так стається, що з падінням рейтингу партії регіонів, закономірно мав би підійматись рейтинг об’єднаної опозиції, але, на жаль, цього зростання нема. Які причини таких реалій, та запропонував А.Яценюку зустрітись на одинці та викласти йому своє бачення цього питання як громадського діяча та координатора громадянського руху «Чесно». Друге питання від мене до А.Яценюка було відносно того, що чому лиш перед виборами опозиція вирішила об’єднатись. Вся опозиція закидає регіоналам підняття мовного закону перед виборами як піар-акцію для підняття свого рейтингу. Чи не виглядає в очах виборців об’єднання опозиції такою ж піар-акцією перед виборами? Чому опозиція не об’єдналась рік або два назад, або принаймні тоді, коли ви, Арсеній Петрович, були головою Верховної Ради? Ми всі разом з вами усвідомлюємо, що теперішній склад Верховної Ради в переважній більшості кримінально-олігархічний, і прийшов у владу з метою дерибану державного бюджету, лобіювання своїх бізнесових інтересів та захищеності від закону депутатською недоторканістю. Чи не краще було ще тоді, маючи більш ніж 150 мандатів від опозиції, скласти з себе повноваження і по закону були б призначені позачергові вибори до Верховної Ради, притому на основі нового закону про вибори, бо теперішній закон спотворений та спеціально створений цією ж кримінальною олігархією під себе. Бо звичайний вчитель, медик, науковець чи громадський діяч не має можливості викласти пару мільйонів гривень на виборчу кампанію. На це питання пан Яценюк відповів що краще не піднімати питання що ми могли зробити і не зробили, а закцентуватись на тому, що і як нам робити тепер, щоб опозиція отримала більшість в новому складі парламенту. Хоча в мене є своя думка по цьому питанні.

Реклама

– Про що ви говорили за закритими дверима?

– Я був приємно здивований, коли по завершенні зустрічі з виборцями А.Яценюк погодився на відверту розмову зі мною без свідків, як з координатором громадського руху «Чесно». У цій розмові я виклав своє бачення як громадського діяча по питанню, чому не підіймається рейтинг об’єднаної опозиції. З більшістю аргументів Арсеній Петрович погодився зі мною, а саме: до влади мають прийти нові чесні політики, раз і назавжди вирішити питання про зняття не лише депутатської недоторканності, а й суддівської та президентської, змінити закон про вибори (бо нема вже довіри до депутатів, які відсиділи по дві-три каденції безрезультатно), і, найголовніше, що всі кандидати в депутати всіх рівнів мають проходити фільтрацію критеріями руху «Чесно» (по цьому питанню Арсеній Петрович так і сказав: виводіть всіх на чисту воду, якщо людина не чесна і не відповідає критеріям доброчесності, то вона не має морального права бути обраним в ради різних рівнів).

Автор: Гокс Олександр

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно