Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кому заважає «Панорама Мукачева»?

Кому заважає «Панорама Мукачева»?
Зважаючи на резонансність події, яка мала місце минулого тижня, коли протягом трьох діб читачі фактично не могли потрапити на сайт інтернет-видання «Панорама Мукачева», вирішив дати свою оцінку та...

Зважаючи на резонансність події, яка мала місце минулого тижня, коли протягом трьох діб читачі фактично не могли потрапити на сайт інтернет-видання «Панорама Мукачева», вирішив дати свою оцінку та прокоментувати мотиви таких дій. Одразу після того, як доступ до сайту був обмежений, а фактично навіть заблокований, ми звернулись у технічну службу підтримки, щоб з’ясувати в чому справа. Як виявилось, починаючи з другої години дня на ресурс почалась повноцінна SYN атака, свідченням якої стала неймовірна кількість запитів до сервера (близько півтора мільйона за секунду). Перше питання, яке отримали у відповідь, було: «А хто і за що Вас може атакувати?» Ось кілька варіантів версій замовників, які в ці дні лунали в редакції нашого онлайн видання.

ВІДЕО ДНЯ

Варіант 1: замовна атака.

Це один з основних варіантів, який ми розглядаємо. За понад три роки нашої роботи ми встигли «намозолити» очі чималій кількості осіб. Інтернет-ресурс з офісом у Мукачеві став справжньою альтернативою єдиному до цього повноцінно функціонувавшому сайті у місті над Латорицею. Варто зазначити, що при цьому якраз «Панорама Мукачева» подавала новини з усіх ракурсів неупереджено та незаангажовано. Подібна політика могла не подобатись багатьом. В розмовах не на диктофон чиновники, бізнесмени та політики не раз дорікали нам у відсутності чіткої єдиної позиції, тобто на чиїй ми стороні. Отож хтось з цих осіб замовив атаку проти нас? Цілком можливо, адже їхні фінансові можливості дозволяють зробити це. При цьому варто зазначити, що подібного роду атаки коштують дуже недешево. Можливо, перед ціллю знешкодити небажаний сайт, замовник не пожалів грошей?

Реклама

Варіант 2: спортивний інтерес.

Цей варіант у розмовах озвучували програмісти і спеціалісти в інтернет-технологіях. Суть «падіння» сайту полягає в тому, що окремі, хакери, скажімо з Китаю чи Бразилії вирішили потренуватись на нашому сайті. Зазвичай на сайтах, зроблених на двіжках типу WordPress чи Joomla, вони і відточують свої вміння (принаймні про це свідчать слова експертів). Заради «спортивного інтересу» сервер поклали на коліна за кілька годин.

Реклама

Варіант 3: збіг обставин.

Варто зазначити, що наш ресурс не став першим і точно не кінцевий серед закарпатських сайтів, які за останній час були піддані атакам хакерів. У розмові з колегами дізнались, що до атаки на ресурс подібних дій зазнали «Час Закарпаття», «Новини Закарпаття» та «Уа-репортер». Можливо за збігом обставин атаки на ресурси відбувались почергово з різницею в один день? Я особисто в це не вірю. P.S. Якби там не було, а в світовому «павутинні» практично не реально знайти кінцевого замовника і виконавця атак. В цьому й специфіка Інтернету, нікого за руку не впіймаєш. Думати – гадати можна, але чи є сенс? Як на мене, то немає. Єдине, що з цього всього ми винесли, – це розуміння змін, які невідворотньо мають відбутися на нашому ресурсі. Ми в боргу перед нашими читачами, рекламодавцями та партнерами. І маємо повернути цей борг з відсотком, що обов’язково і зробимо. Хоч урон нам був завданий чималий, та ще раз хочемо всім повідомити, що підстав змінювати свою редакційну політику у нас немає. Залишаємось з Вами і надалі! Ми працюємо для Вас, шановні читачі!

Автор: Гарагонич Іван

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно