Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Оптимісти з мукачівської ратуші

Оптимісти з мукачівської ратуші
Як відомо зацікавленим особам, міська влада сьогодні коригує генплан міста. На даний момент цей стратегічний документ знаходиться на експертизі у київському науково-дослідному інституті...

Як відомо зацікавленим особам, міська влада сьогодні коригує генплан міста. На даний момент цей стратегічний документ знаходиться на експертизі у київському науково-дослідному інституті Діпромісто.

ВІДЕО ДНЯ

Що цікаво, і сама мапа майбутнього Мукачева, і текстова частина стратегії розвитку міста вже добрих півроку «висять» на сайті Мукачівського міськвиконкому під рубрикою «громадське обговорення», але нікому до цього, очевидно, немає діла.

А там, до речі, цілком спокійно можна стерти гумкою спальний мікрорайон Росвигово, і побудувати там, наприклад, приватний іподром і поле для гольфу. Але я переконаний, що навіть на це не звернула би увагу громада міста. А от коли б почали зносити будинки…

Реклама

Наша газета буде друкувати цілу серію публікацій щодо генплану, а сьогодні ми зупинимось на оптимістичних нотках.

Перечитуючи текстову частину генплану, нам потрапив на очі розділ ІІІ: «Прогноз чисельності населення міста до 2031 р».

Реклама

Так от, веселі хлопці з ратуші, які сплять і бачать наше місто у 2031 році, припускають реалістичний (підкреслено!) варіант цього прогнозу, який передбачає: «Збільшення чисельності населення м. Мукачево протягом 2010–2025 років. Однак вже починаючи з 2026 року чисельність населення почне зменшуватися незначними темпами (у середньому за 2026–2031 роках на 0,07 тис. осіб щорічно). В результаті чого на початок 2031 р. кількість мешканців міста становитиме 85,8 тис. осіб, що лише на 2,4% більше за значення відповідного показника у 2010 р. В кінці прогнозного періоду навіть очікується невелике зменшення чисельності населення, що відбуватиметься в основному за рахунок природного руху, тоді як механічний рух характеризуватиметься перевищенням прибуття над вибуттям протягом всього прогнозного горизонту».

Але крім реалістичного вони ще пропонують (увага!) оптимістичний варіант прогнозу, де, чисельність населення м. Мукачево буде збільшуватися протягом всього прогнозного періоду в середньому на 0,3 тис. осіб щорічно… За цим варіантом розвитку подій, очікується, що на початок 2031 р. чисельність населення м. Мукачево становитиме 90,0 тис. осіб, що на 7,5% більше, ніж на початку періоду».

Словом, стратегічний план нашого міста розрахований при найоптимістичніших прогнозах на те, що у 2031 році у Мукачеві буде проживати 90 тисяч населення. Звичайно, можна погодитися. Але чомусь мені здається, що з нинішнім заповзяттям ромське поселення перевищить їх очікування.

Автор: Кравчук Юрій

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно