Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Знову про вибори або повертаючись до надрукованого

Знову про вибори або повертаючись до надрукованого
В декількох публікаціях в газеті «Наша справа», які були передруковані іншими виданнями, зокрема, газетою «Новинка», ми писали про те, що в...

В декількох публікаціях в газеті «Наша справа», які були передруковані іншими виданнями, зокрема, газетою «Новинка», ми писали про те, що в Мукачівському виборчому окрузі до Верховної Ради України може пройти виключно мукачівець і тому наївними і навіть абсурдними здаються твердження деяких псевдо соціологів про те, що якщо регіонали виставлять кандидатом в депутати до ВРУ немукачівця, з серйозними важелями впливу та з підтримкою адміністративного ресурсу, він виграє ці вибори у Віктора Балоги.

ВІДЕО ДНЯ

З нашої точки зору певну, хоча й гіпотетичну конкуренцію Віктору Балозі у цьому окрузі могли б скласти місцеві розкручені політики, які з року в рік приймають участь у виборчих кампаніях, а саме Олексій Фазекош та Василь Швардак, та непогано себе репрезентувавший на останніх виборах Олександр Переста. Хоча, знову скажемо, між ними та Віктором Балогою конкуренція може бути тільки гіпотетичною, а позитивний результат у конкурентів Балоги – тільки примарний, оскільки Віктор Балога дійсно має велику електоральну підтримку в місті Мукачеві, адміністративний та фінансовий ресурси, і хто б що не говорив, такий політичний рейтинг, який забезпечить йому перемогу і перевагу над будь-яким опонентом у цьому виборчому окрузі.

Тому для його опонентів ці вибори можуть бути тільки політичним піаром з прицілом на наступні місцеві вибори. Мабуть, зважаючи на ці реалії, поки-що ні Олексій Фазекош, ні Василь Швардак, ні прямо, ні опосередковано не заявляють про свій намір балотуватися в народні депутати по мажоритарному Мукачівському виборчому округу, можливо, це викликано тим, що вони вже є досить розкрученими політиками, і просто піар їм не потрібний. Натомість інший з названих осіб, а саме Олександр Переста має намір прийняти участь у цій виборчій кампанії, оскільки в засобах масової інформації вже з’явилась інформація про те, що він буде висунутий кандидатом від об’єднаної опозиції.

Реклама

Хоча викликає сумнів узгодженість дій самої опозиції у цій виборчій кампанії. Крім того, мені довелося чути від ряду її членів певне незадоволення з висунення саме цієї кандидатури, оскільки не було ні соціологічних опитувань, ні реального обговорення кандидатур, а тому таке висунення не відповідає демократичним критеріям. Що стосується самого Олександра Перести, то участь у цій виборчій кампанії насправді проводиться (з прицілом) на наступні вибори міського голови Мукачева, як кандидата від об’єднаної опозиції, оскільки вважається, що такий кандидат при певному зрізі політичних обставин має шанси позмагатись з кандидатом від нині діючої міської влади у боротьбі за посаду мукачівського міського голови. Але все це тільки прогнози і питання знову скажу, гіпотетичних можливостей.

Стосовно виборів до Верховної ради знову скажу: Віктор Балога виграє перед своїми суперниками, хто б це не був, з відривом у 90% з можливих 100%, а стосовно майбутніх місцевих виборів, то спрогнозую наступне: крім представника нині діючої місцевої влади знову висунеться представник від Партії регіонів, знову ж таки той же Олексій Фазекош, для якого участь у виборчих кампаніях – питання підтримки політичної форми і політичного іміджу, і при такій ситуації кандидат від так званої об’єднаної опозиції, той же Олександр Переста, хоча й матиме, як підприємець та політик досить гарний політичний рейтинг, але не матиме жодних реальних шансів виграти цю кампанію. Тому знову наголошу у Мукачеві без змін, і в Закарпатті мабуть теж.

Автор: Кравчук Юрій

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно