Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Легалайз: за і проти

Легалайз: за і проти
Сьогодні назріла чергова божевільна думка. Зробити журналістське дослідження, як у нашому краї ставляться до теми легалізації легких наркотиків. Чому назріло...

Сьогодні назріла чергова божевільна думка. Зробити журналістське дослідження, як у нашому краї ставляться до теми легалізації легких наркотиків.

ВІДЕО ДНЯ

Чому назріло сьогодні?

Напередодні парламентських виборів доводиться замислюватись над кандидатами та їх програмами. Точніше, програмами партій, що їх висовують. Заїжджені ще з «совкових» часів обіцянки вже настільки набридли людям, що, здається, вже не залишилось тих, хто у них вірить. Я поставив собі питання: якби я йшов на вибори, щоб я міг запропонувати такого, що інші бояться озвучити? Легалайз – тема дуже вразлива, тому її уникають. У мене немає мільйонів, щоб її пропагувати, але озвучити та вивчити думку громади маю право.

Реклама

«За»?

Скажу відверто, після аналізу усіх плюсів та мінусів, я «за» легалайз. Це при тому, що двоє моїх дітей вже досягли того віку, коли «багато хто вже пробував косячок». Якщо я їм щодня буду читати лекції щодо шкідливого впливу маріхуани на організм, перевіряти зіниці, та слідкувати, чи не забагато вони їдять, повернувшись пізно додому, результат буде цілком очікуваним.

Реклама

Вони обов’язково спробують курнути, попадуться на купівлі чи зберіганні, підсядуть на гачок відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Можливо, стануть кур’єрами, стукачами, або отримають строк. І я про це дізнаюсь останнім. Отже.

Причина №1. Захист від зловживань повноваженнями правоохоронних органів.Причина №2. В стані алкогольного сп’яніння чи не щодня стаються злочини з летальними наслідками. Випадків, коли людина спричинила злочин «по обкурці» – одиниці.Причина №3. «Запретный плод сладок». Якщо легкі наркотики легалізувати та взяти під медичний нагляд, цікавість до них явно спаде.Причина №4. Економічна. На Закарпатті конопля росте, тішачи врожаями господарів та правоохоронців. Зиск від продажу – колосальний. Рекреація. Деякі європейські країни допетрали, що легалізація може спричинити непогані прибутки на туристах. Зважаючи унікальне географічне положення України, та «совковий» консерватизм сусідніх країн щодо легалайзу, за кілька років нам заздритиме Голландія.«Проти»?Причина №1. Коню зрозуміло, що це – шкідливо. Експерти, щоправда, додають, що симптоми залежності виникають тільки при щоденному зловживанні через 7-10 років. Уявіть собі, що буде з організмом через кілька років, якщо щодня вживати алкоголь?Причина №2. Наш менталітет настільки унікальний, що як нашим людям дозволити випити пляшку пива за кермом, вони будуть напиватися до втрати свідомості.

Свої думки на ваш розсуд я виклав. Тепер чекаю від вас об’єктивної критики. Що я випустив з уваги, чи може у чомусь помилився. Особливо буду вдячний за приклади, які підтверджують чи спростовують мої тези. Тільки без нецензурщини, мені буде шкода, як ваш цінний коментар видалять адміни :)

Автор: Кравчук Юрій

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно