Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Часті помилки при оформленні автоцивілки та як їх уникнути

Часті помилки при оформленні автоцивілки та як їх уникнути

Обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів є необхідним документом для кожного автомобіліста в Україні.

Однак під час оформлення поліса багато водіїв припускаються помилок, які призводять до серйозних проблем:

ВІДЕО ДНЯ
  1. Відмови у виплаті страхового відшкодування;
  2. Штрафу за прострочений поліс або неправильно вказаний номер авто;
  3. Самостійної компенсації збитків постраждалим у ДТП;
  4. Затягування з виплатою.

Топ найпоширеніших помилок

1. Неправильне заповнення страховки

Якщо у полісі є помилки, це вагомий аргумент для відмови від виплати за ОСАЦВ. Особливо ймовірно, якщо це стосується критичної інформації (дані про власника автомобіля, його технічні характеристики або період дії поліса). 

Реклама

А при перевірці поліцією поліса через базу МТСБУ у разі неправильного номера в договорі власнику доведеться сплатити штраф, оскільки буде вважатися, що машина не застрахована.

Як уникнути: Ретельно звіряйте введені відомості перед підписанням угоди із тими, що зазначені в документах (техпаспорт, водійське посвідчення, паспорт). Якщо ви помітили неточність в ОСАЦВ, зверніться до страхової компанії для корегування. 

Реклама

2. Вибір ненадійного страховика

Вибір компанії з огляду лише на низьку ціну загрожує слабким захистом та подальшим негативним досвідом спілкування зі страховиком. 

Як уникнути: Досліджуйте репутацію страховика. Читайте відгуки інших клієнтів, ознайомтесь з рейтингом майбутнього партнера. Віддавайте перевагу компаніям з довготривалою історією та позитивною репутацією. 

3. Зациклення на одній пропозиції

Коли ви обмежуєтеся однією пропозицією без порівняння інших на ринку, отримуєте менш вигідні умови страхування. Таке часто зустрічається при зверненні до страхового агента, який працює тільки з конкретною компанією.

Реклама

Як уникнути: Користуйтесь страховими сервісами, які дозволяють порівняти поліси від різних страховиків. Ви в режимі онлайн зможете вивчити всі варіанти та зробити грамотну покупку. Звертайте увагу на деталі, такі як виключення з покриття, франшиза, додаткові опції.

4. Прострочена дія автоцивілки 

Несвоєчасне оформлення поліса загрожує штрафом від 425 грн та самостійною оплатою збитків у разі ДТП з вашої вини.

Як уникнути: Встановіть у телефоні в календарі дату закінчення ОСАЦВ. Інший спосіб контролювати страхування — завантажити застосунок hotline.finance, де користувачі заздалегідь отримують нагадування про необхідність поновити поліс. 

5. Використання пільг

Іноді, щоб знизити вартість договору, клієнти вказують наявність пільг (пенсіонерське посвідчення) своїх родичів та оформляють поліс на них. Однак застрахована машина на таких умовах може виїжджати на дорогу тільки, якщо за кермом її сидить особа, що значиться у страховці. В іншому випадку, страхова компанія має право відмовити у компенсації або її урізати.

Як уникнути: Враховуйте всі фактори, що впливають на вартість поліса, як-от тип транспортного засобу, досвід водія, регіон реєстрації, пільги та інші особливості. Хитрість з оформленням автоцивілки зрештою коштуватиме набагато дорожче.

Ретельний підхід до вибору страхової компанії та уважне заповнення документів допоможуть вам бути впевненими у надійності свого страхового покриття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно