Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Всесвітній день вишиванки поєднав традиції та сучасність

Всесвітній день вишиванки поєднав традиції та сучасність

Українці здавна шанували своїх предків та традиції, які отримали від них. Кожен справжній українець знає гімн своєї країни, її символіку. Дітям змалку прививають любов до українського слова та пісні. І, звісно ж, Україну важко уявити без традиційної вишитої сорочки – вишиванки. Орнаменти бувають різні. Вони можуть залежати від регіону, в якому їх вишили, або ж просто від фантазії майстрині, яка власноруч зробила сорочку.

ВІДЕО ДНЯ

Кілька років тому, а саме в 2006-му, в Україні започаткували одне з найколоритніших та найгарніших свят – Всесвітній день вишиванки. Відтоді його відзначають щороку у третій четвер травня. Цього дня тисячі українців одягають вишиті сорочки і красуються ними один перед одним. Здавалося б, це лише одяг, але він зближує українців, нагадує про те, що ми – один народ, одна нація.

От і сьогодні, 18 травня, в країні святкують Всесвітній день вишиванки. На вулицях міст можна побачити сотні людей, які одягнуті в національні сорочки. Серед них і дітки, які лише нещодавно зробили перші кроки, і молодь, яка вдало поєднує традиційні сорочки з сучасними джинсами, і люди старшого віку, яким вишиванка дісталася ще від бабусь чи, навіть, прабабусь. Усі вони цього дня показують, що вони – українці, що тисячолітні традиції їхніх предків важливі для них і сьогодні.

Реклама
Всесвітній день вишиванки поєднав традиції та сучасність – 01

Серед тих, хто цінує та шанує українські звичаї і  «Flex» – одна з найбільших компаній на Закарпатті.  Її працівники вирішили взяти участь у цьому колоритному святі, тому сьогодні прийшли на роботу у вишиванках. Компанія завжди долучається до подібних заходів, які популяризують українську культуру.

Реклама

Працівники компанії розповіли, що для них вишиванка – це традиції та історія, краса і оберіг, це одяг, який об’єднує і вирізняє українців від інших націй. Крім того, вишиванка для робітників «Flex» – національна святиня, в якій закладена історія українського народу.

Із давніх-давен українські матері вишиванкою намагалася захистити свою дитину, чоловіка, себе і всіх рідних від усього поганого, що тільки може з ними трапитися. Така сорочка була своєрідним оберегом. Тому варто відроджувати цю традицію й одягати вишиту сорочку частіше, а не тільки раз у році. Так ви завжди і гарно виглядатимете, і будете під захистом. А поки що свято,  яке покликано популяризувати українську культуру і  традиції, триває. І якщо ви ще не у вишиванці – швидше її одягайте.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно