Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Адвокати Закарпаття зробили гучну заяву

Адвокати Закарпаття зробили гучну заяву
ВІДЕО ДНЯ

12 вересня 2018 рокув готелі «Савой» у Мукачеві відбулося позачергове засідання Ради адвокатів Закарпатської області. Під час проведення заходу були вирішені як поточні питання порядку денного, так і обговорені важливі аспекти нової реформи адвокатури, яку пропонують легалізувати шляхом прийняття законопроекту №9055 від 6 вересня 2018 року.

Голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош щиро привітав молодих юристів з тим, що вони вдало склали іспит та отримали свідоцтва на зайняття адвокатською діяльності, висловив надію, що адвокатська сім’я Закарпаття поповнилась новими членами, які підсилять якісний потенціал адвокатури, та зроблять її ще більш ефективною та фаховою. Разом з тим О.Фазекош закликав адвокатів бути пильними й чітко аналізувати все що відбувається у адвокатському житті, бо саме зараз адвокатура знаходиться на своєму Рубіконі.

Реклама

Справа в тому, що екстрене засідання Ради адвокатів регіону насамперед було викликане важливими подіями – адвокати знову зазнають багатовекторного наступу на свої права з боку держави. Це чітко ілюструє анонсований напередодні законопроект №9055. Розгляд цього проекту визначений Главою держави як невідкладний. Але за оцінкою багатьох фахівців, зміст проекту не відповідає міжнародним стандартам та демократичним процедурам здійснення реформ, фактично звужує права адвокатів і підриває можливості для захисту людей.

За словами Олексія Фазекоша, «ситуація дуже тривожна, бо проти адвокатів хочуть посилити відповідальність. І всі ті розмови про додаткові гарантії для захисників – просто для окозамилювання, бо відповідні норми під час другого читання можуть банально зникнути, а от «новели» про відповідальність залишаться за будь-яких умов. Фактично основні зміни торкнуться лише адвокатського самоврядування та звуження прав адвокатів.

Реклама
Читайте також:
Олексій Фазекош: «Нікому не дозволимо ганьбити українську адвокатуру через власні амбіції або комплекси!»

Натомість, розширене поняття адвокатського запиту знівельоване можливостями відмов у відповідях на ці запити. За зловживання правом на адвокатський запит встановлена відповідальність, хоча запит – це один з основних наших інструментів роботи. До КПК запроваджуються норми, які дозволяють сумніватися слідчому у тому, що у документах адвоката міститься адвокатська таємниця. Крім того слідчі та прокурори, судді майже на власний розсуд зможуть «встановлювати» інших захисників, аніж тих, з якими у клієнта укладений договір про надання правової допомоги (це ст. 53 КПК). Спеціально для боротьби з адвокатами створено ст. 372-1 КПК».

Члени Ради адвокатів Закарпатської області підтримали свого лідера й рішуче виловились проти прийняття законопроекту у нинішній його редакції. Більше того, адвокати закликають усіх колег приєднатися до розробки альтернативного проекту, який буде відповідати справжнім потребам адвокатури. 

Реклама

#СТОП9055! Адвокати Закарпаття нікому не дозволять у тіньовий спосіб повернути адвокатуру під контроль держави!

Нагадаємо, нещодавно Олексій Фазекош зазначив, що Закарпаття – то перлина України, яка ще набуде ознак стратегічного регіону держави.

Новини Закарпаття  у твоєму Viber.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно