Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Говерла": камо грядеши?

"Говерла": камо грядеши?
Куди йде ужгородський клуб: у забуття чи у наступний сезон Прем’єр-ліги?

Чимало як спортивних експертів, так і звичайних людей, стверджують: спорт – це відображення життя в країні. І справді, попри перемоги українських спортсменів на міжнародній арені, український спорт, як то кажуть, дихає на ладан.

ВІДЕО ДНЯ

Український футбол теж постраждав від економічної кризи. Вітчизняний спорт №1 існував за дуже цікавою схемою: клуби були іграшками для олігархів, які викидували чималі грошові ресурси для того, аби у їхніх клубах грали імениті легіонери та зіркові футболісти. Але коли почалась після Революції Гідності економічна криза, вона зачепила й сильних світу цього, які вже не думають про те, куди розтринькати свої зайві гроші. А клуби, як і вся українська Прем’єр-ліга (окрім “Шахтаря” та “Карпат”), так і не навчились заробляти.

Через це ми маємо вже першу “успішну” історію прощання із запорізьким “Металургом”, який, маючи одну із найкращих в Україні дитячих футбольних шкіл, достроково покинув національний чемпіонат. Ймовірними наступниками запоріжців можуть стати луцька “Волинь”,  харківський “Металіст” та ужгородська “Говерла”.

Реклама

Команда з міста над Ужем має чималі “можливості” покинути чемпіонат. Тривожні дзвіночки почались ще у зимовому міжсезонні, коли головний тренер В’ячеслав Грозний не називав місця, де до ігор готувались гравці ужгородського клубу.

Ще одним дзвіночком стали борги перед екс-гравцями клубу: Максимом Фещуком, Миколою Гібалюком та екс-наставником ужгородців, а нині коучем харківського “Металіста” Олександром Севидовим.  Це і є однією з причин, чому “Говерла” не є атестованою на наступний сезон.

Реклама

Коментатор телеканалів “Футбол 1” та “Футбол 2” Віктор Вацко назвав ужгородську “Говерлу” штучним клубом, у якому грають переважно орендовані гравці. І справді, усім відомо, що нині кольори ужгородців захищають переважно вихованці школи  київського “Динамо”.

Та одна з головних проблем українського футболу спіткала і ужгородську “Говерлу” – це договірняки. Усе почалось з матчу, у якому ужгородці поступились донецькому “Олімпіку” з рахунком 0:2. Варто зауважити, що у соцмережах фанати кепкують з донецького клубу, називаючи його “королем” договірняків. Не хотілось би розписувати про ставки перед цим матчем та про цю гру. Більше про неї розкажуть колеги з програми “Профутбол”.

Реклама

Та не одним “Олімпіком” завершилась історія. Багатьом здалась дивною і гра в Одесі, де ужгородці зустрічались з місцевим “Чорноморцем”. Тоді ужгородці знову поступились, але з різницею в один м’яч. На перемогу одеситів у конторах було поставлено рекордну суму – 50 тисяч доларів. Більше розповіли у програмі “Великий футбол”, де зацікавились історією про договірняк.

То що далі буде з ужгородським клубом, ніхто не знає. Чи залишиться він в еліті українського футболу, чи ні… Вибір залишається за гравцями та власником клубу – Нестором Шуфричем.

P.S. На завершення щирий спіч В’ячеслава Грозного…

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно