Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Подарунок для Євромайдану

Подарунок для Євромайдану
Історія, яка трапилась зі мною днями, стала свідченням щирості та вболівання українця за українців та недолугості координаційних центрів, які так активно піарять ЗМІ. В один із робочих днів під...

Історія, яка трапилась зі мною днями, стала свідченням щирості та вболівання українця за українців та недолугості координаційних центрів, які так активно піарять ЗМІ.

ВІДЕО ДНЯ

В один із робочих днів під час чергової дискусії з колегою з Ужгорода ми дійшли до думки, що маємо зробити щось потрібне для сотень тисяч людей, які щодня виходять на центральну площу України – Майдан Незалежності. Не довго мудруючи, вирішили – не треба бути оригінальними. Набрали телефон знайомого закарпатця, який вже кілька діб стоїть на Майдані, той і порадив: придбайте, хлопці, трошки гречки, а ми вже на місці її смачно приготуємо.

Ужгородський товариш поцікавився, де і як краще це зробити, і дійшов до висновку, що варто їхати в Мукачево (транспорт з Мукачева частіше відправляється на Майдан). Плюнувши на роботу та свої проблеми, товариш примчав в місто над Латорицею менше ніж за годину після розмови. Через те, що власного вантажного транспорту у нас не було – зателефонували в координаційний центр з проханням допомогти. Спершу склалось враження, що подібному дзвінку ніхто не радий. Але ловив себе на думці, що можливо помилився, як виявилось пізніше – ні. Співрозмовник по ту сторону телефону майже через півгодини після першого нашого дзвінка все ж зізнався: «Транспорту в нас нема, тому мусите якось самі розібратись». Зважаючи на ситуацію, відправились у єдиний в місті супермаркет з надією, що й гречку придбаємо і домовимось про її доставку. Марно. Важко передати словами погляд очей адміністратора торгового закладу після того, як ми з товаришем поцікавились чи можна придбати тонну – дві гречки. Жінка завмерла, задумалась та через кілька секунд відповіла: «Ідіть на «ГІД», там має бути». Перекинувшись поглядами з товаришем, попрямували на ринок.

Реклама

Скажу чесно. Після візиту до супермаркету ідею з придбанням провізії для революціонерів вважав нездійсненною. Ще більше мою зневіру підсили перші кілька торгових точок, в яких загалом знайшли лише близько 250 кілограм гречки. Продавці на ринку, слухаючи, яку кількість товару нам потрібно, часто просто посміхались і задавали лише два питання: «Для чого?», «Це на євромайдан?» Пройшовши майже половину ринку, нам підфортунило. На одному зі складів ми знайшли двох милих жінок-продавчинь, які пообіцяли зібрати необхідну кількість товару і доставити його в центр міста. Розрахувавшись за товар, ми поїхали в координаційний центр на вулиці Пушкіна. Вирішили завчасно попередити про машину, яка привезе гречку. Схоже, в цьому і була наша помилка. На подвір’ї міськвиконкому нас ніхто не чекав. Навіть більше: нашому приїзду там зовсім не були раді. У пошуках особи, яка б відкрила склад, ми обійшли половину кабінетів мерії. Але всі вони були зачинені, зважаючи на обідню перерву. Революція революцією, а обід за розкладом. Та все ж ближче до другої години на подвір’ї ратуші почали з’являтись працівники. Розповівши їм як і для чого приїхали сподівались, що вже наші пригоди завершились, але ми вчергове поспішили. За кілька хвилин телефонних консультацій працівник мерії повідомив, що координаційний центр тут більше не працює і відправив на вулицю Миру. В даному випадку виникає одне логічне питання: ДЛЯ ЧОГО давати інформацію в ЗМІ про два координаційні центри в місті, якщо один з них фактично припинив свою роботу?

На вулиці Миру, де розташований один з двох складів, нас вже чекали… дві жінки. Побачивши цілий автобус гречки, вони не приховували свого невдоволення. Головне, що їх цікавило, це хто буде розвантажувати товар і чому ми не взяли з собою вантажників. З горем пополам ми все ж якось вивантажили майже 1200 кілограм гречки, пройшли процес реєстрації і подякували за допомогу. Все завершилось, але в нас на душі досі залишався осад: здавалось би, хорошу справу робимо, а відчуття її непотрібності часто читались в обличчях людей.

Реклама

Переконаний, що знайомий з Ужгорода кілька разів за час наших пригод пожалкував через свою ініціативність. Адже така вже специфіка нашої держави: ініціатива тут наказуєма.

Подарунок для Євромайдану – 01

На фото продукція, яка була передана до координаційного центру

Автор: Гарагонич Іван

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно