Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Густе варення з полуниці: рецепт, як його зварити та на що звернути увагу

Густе варення з полуниці: рецепт, як його зварити та на що звернути увагу

Густе варення з полуниці: рецепт, як його зварити та на що звернути увагу
Фото: ілюстративне

На ринках з’являється все більше полуниці, незабаром її ціна знизиться. Саме тоді почнеться сезон, коли можна приготувати варення з полуниці. Публікуємо рецепт, як зварити густе варення.

Зварити густе варення вдома зовсім не складно, адже окрім стиглих ягід та цукру, вам знадобляться лише трохи терпіння й кілька простих порад.

ВІДЕО ДНЯ

Для початку порада: коли будете купляти полуницю, то зверніть увагу першочергово на більш щільні її сорти. Обирайте саме стиглі плоди, навіть трішки переспілі. Саме вони дадуть змогу зварити варення більш густим.

Читайте також:
Як приготувати квас з бузини: рецепт на 10 літрів води
Реклама

Секрет приготування криється також в часі, який необхідно витратити для приготування бажаної густої консистенції. Варити варення потрібно на повільному вогні, періодично знімаючи піну. Чим довше воно вариться, тим більше випаровується води й тим густішим воно стає.

Рецепт густого полуничного варення

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 кг полуниці,
  • 700 г цукру,
  • 1 столова ложка лимонного соку (за бажанням).

Приготування:

  1. Полуницю переберіть, помийте, видаліть хвостики.
  2. Ягоди розріжте навпіл або на 4 частини (великі ягоди).
  3. Викладіть полуницю в каструлю, пересипте цукром і залиште на 30-60 хвилин, щоб пустила сік.
  4. Додайте лимонний сік (за бажанням).
  5. Поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння.
  6. Зменшіть вогонь і варіть, періодично помішуючи й знімаючи піну, протягом 40-60 хвилин, або до бажаної густоти. Зверніть увагу, що це приблизний час варіння, він може бути ще довшим, якщо полуниця є м’якою.
  7. Готове варення зніміть з вогню і розлийте по стерилізованих банках.
  8. Щільно закрутіть стерилізованими кришками й переверніть догори дном, щоб охолонути.
Реклама

До речі, щоб зберегти цілі ягоди, варити варення варто в кілька етапів: 5-10 хвилин на повільному вогні, з перервами в 4-6 годин.

Готовність варення можна перевірити, капнувши трохи сиропу на холодну тарілку. Якщо крапля не розтікається, а тримається «гіркою», варення готове.

Раніше видання розповідало, як правильно заморозити вишні на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно