Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • СТОВ «Агро-Лучки» в тандемі із місцевою владою Великих Лучок демонструє приклад ефективної співпраці

СТОВ «Агро-Лучки» в тандемі із місцевою владою Великих Лучок демонструє приклад ефективної співпраці

СТОВ «Агро-Лучки» в тандемі із місцевою владою Великих Лучок  демонструє приклад ефективної співпраці

З 2014 року СТОВ «Агро-Лучки» розпочало сільськогосподарську діяльність у складі структури Українського аграрного холдингу. У подальшому це принесло ряд добрих змін для Великолучківської сільської ради.

ВІДЕО ДНЯ

Площі, які заростали бур’янами, тепер дають рекордні врожаї. Людям допомогли оформити право власності на розпайовану землю, і вони отримують гідну орендну плату. Щороку підприємство сплачує значні суми податків до місцевого бюджету, надає вагому допомогу для розвитку соціальної сфери.

Факти про село

  • Населення Великих Лучок складає 9 350 осіб. Село є найбільшим у області.
  • У Великих Лучках працюють дві швейні фірми.
  • На території села працює ТОВ «Блу бері», - підприємство, що на 63 гектарах землі вирощує лохину. 
  • Оскільки Великі Лучки – село велике не тільки за кількістю населення, а й за територією, для зручності людей в районі Нові Лучки щочетверга працює так звана виїзна сільська рада, тобто голова та спеціалісти Великолучківської сільської ради раз на тиждень проводять там прийом громадян.
  • У селі налічується 9 храмів, а, загалом, діють 17 релігійних організацій.
  • Тут працюють дві школи: І-ІІ ступенів та І-ІІІ ступенів.
Реклама

Сільська влада та СТОВ «Агро-Лучки», окрім власних, мають спільні завдання, - наприклад, як покращення соціальної інфраструктури села. За роки спільної роботи взаємовідносини пройшли випробування і часом, і справами, а тому розуміння й довіра тільки зміцніли. 

Як вважає сільський голова Ярослав Чоп, основна допомога «Агро-Лучок» стосується оформлення землі. Після розпаду колгоспів, коли відбулося розпаювання, багато земель було передано у власність на рівні сертифікатів, і документи на право власності не були виготовлені. Крім того, часті випадки, коли селяни обмінювалися землею, внаслідок чого виникла ще більша плутанина. І вийшло, що саме фахівці СТОВ «Агро-Лучки» взяли на свої плечі вирішення проблеми, що стосується винесення землі в натурі, і змогли навести лад у непростій справі належного оформлення документів на землю. Цей процес, що розпочався п’ять років тому, триває й досі.

Реклама
Читайте також:
У Зняцьові відчувають підтримку СТОВ «Агро-Лучки»

За сприяння СТОВ «Агро-Лучки» для адміністративних потреб сільської громади придбали необхідні меблі, комп’ютерну техніку та робочі матеріали. 

Керівництво товариства значну увагу приділяє культурному життю населення. Зокрема за фінансової підтримки сільгосппідприємства в минулому році побачила світ книга про життєтворчість уродженця Великих Лучок, письменника Юрія Керекеша, упорядником якої став голова Закарпатського осередку Спілки письменників України Василь Густі. Видання вийшло накладом у 600 примірників.

Реклама
СТОВ «Агро-Лучки» в тандемі із місцевою владою Великих Лучок  демонструє приклад ефективної співпраці – 01

Книга про уродженця села, письменника Юрія Керекеша

Підтримали представники «Агро-Лучок» і добру ініціативу з оновлення музею села. Сільська рада профінансувала капітальний ремонт кімнати в приміщенні ЗОШ І-ІІІ ст., а сільгосппідприємство виділило кошти на придбання стендів і стелажів для експонатів. У згаданій школі навчаються 1016 учнів, і їм та й усім місцевим жителям, гостям села буде корисно відвідати музей, познайомитися з історією села, що дозволить пройнятися почуттям гордості за свою маленьку батьківщину.

СТОВ «Агро-Лучки» в тандемі із місцевою владою Великих Лучок  демонструє приклад ефективної співпраці – 02

Під час підготовки музею села

Велику увагу товариство приділяє питанням благоустрою, підтримання чистоти й порядку на території села. Вагому допомогу агропідприємство надало для упорядкування доріг. Неодноразово підвозили щебінь, сипучі матеріали. 

Продовжувати перелік добродійств із поміччю «Агро-Лучок» можна довго. Для підприємства це постійна робота, яка для когось непомітно, а для когось відчутно, відбувається щодня.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно