Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хочемо вам розказати про Арабські Емірати

Хочемо вам розказати про Арабські Емірати
Про країну, туристичні об’єкти якої вражають оригінальністю та величчю.

Однією з рушійних сил розвитку людського прогресу є бажання подорожувати і відкривати для себе і для світу нові землі і краї. Отож, доки у людини зберігається жага до подорожей і відкриттів, ще не все втрачено.

ВІДЕО ДНЯ

В останній тиждень цьогорічного вересня, коли на Закарпатті раптово суттєво похолодало, або як співається «засентябрило за окном, засентябрило», вирішили вирушити у теплі краї. Благо нагодилося запрошення здійснити інформаційно-ознайомчу подорож до цікавої екзотичної країни – Об’єднаних Арабських Еміратів.

У потязі «Ужгород – Київ» вікно в купе у такт руху повільно сповзало донизу. Надворі всього 10 градусів за Цельсієм, а в купе справжній «дубак». Наші спроби зачинити вікно не увінчалися успіхом, допомога провідника не дала бажаного результату. Провідник запросив електрика і вони з допомогою молотка і скалки «заплішили» вікно. Коли через кілька днів ми побачили вражаючі арабські досягнення, наші «технології» виглядають допотопними.

Реклама
Хочемо вам розказати про Арабські Емірати – 01

З міжнародного аеропорту «Київ», більше знаного як Жуляни, стартуємо на Дубай. П’ять з половиною годин польоту, і ми на березі відомої Перської затоки, з повідомлень про ситуацію навколо якої свого часу не проходила жодна телепрограма «Время».

Реклама

ОАЄ старші за Україну всього на якихось двадцять років. 2 грудня 1971 року сім еміратів на березі Перської затоки об’єдналися у єдину державу. На чолі цього процесу був відомий арабський шейх Заїд бін Султан Аль Нахайян, який і очолював країну у якості президента з 1971 до 2004 року. Цьогоріч йому б виповнилося 100 років і по всій країні розвішані бігборди та фото з його зображенням. Люди вдячні президенту, який у стислі терміни підняв країну від бедуїнського шатра до захмарних висот. У столиці Еміратів на його честь і гроші збудована одна з найвеличніших мечетей у світі – мечеть шейха Заїда в Абу-Дабі. Про її велич і масштаби свідчить хоча б простелений у ній килим без жодного рубця площею 5627 квадратних метрів!
Повезли нас у гігантський комплекс, де відбуваються змагання «Формули-1». Все настільки продумано, що багатії на своїх яхтах підпливають прямо під вхід у фешенебельний готель, з вікон і балконів якого можна спостерігати за перегонами.

Хочемо вам розказати про Арабські Емірати – 02

Побували ми і на стадіоні знаменитого футбольного клубу «Аль Джазіра». Один із функціонерів керівництва клубу довго і терпляче фотографувався з усіма охочими.

Реклама

В Еміратах на кожному кроці зустрічаються об’єкти, які вражають туристів своєю оригінальністю, величчю та креативністю. Чого тільки варта споруда найвищого у світі хмарочосу у місті Дубай під назвою «Бурдж Халіфа», де розмістилися 162 поверхи, а висота якого складає 828 метрів. У цій вежі зі скла та залізобетону можуть жити і працювати 12 тисяч чоловік. Серед іншого у цій свічці є і готель, дизайн якого розробив Джоржо Армані. Одним із 57 ліфтів за секунди піднімаємося на 122 поверх, де облаштований оглядовий майданчик. Звідси не лише Дубай як на долоні. У темну пору доби місто сяє мільйонами різнокольових вогнів, що створює, принаймні у гостей, ілюзію постійного свята. Під будівлею башти Халіфа, а саме так перекладається українською його назва, розміщений танцюючий фонтан. Струмені води, підсвічені ілюмінацією, злітають вгору на десятки метрів, влаштовуючи присутнім казково-феєричне видовище.

Хочемо вам розказати про Арабські Емірати – 03

Проїхались ми і на дубайському метро, яке дуже відрізняється від нашого. Головна відмінність полягає в тому, що вагони метро тут їздять без машиніста, що виключає людський фактор, усім керує електроніка і автоматика. Квитки на метро продаються до конкретної станції, що знижує можливість кататися «на шару».

Багато доводилося чути і читати про так звану пальму Джумейра – штучний острів у вигляді пальмового дерева, спорудження якого дозволило збільшити протяжність берегової лінії на сотні кілометрів, густо забудованих готелями, житловими спорудами та офісними центрами. Сюди з материка прокладена перша на Близькому Сході монорейкова дорога, а все довкола вміщається у зміст двох слів «блиск і багатство».

Хочемо вам розказати про Арабські Емірати – 04

Коли 1 грудня 1999 року в Еміратах відкривали новий готель «Бурдж аль Араб», то присутні прийшли до висновку, що цьому готелю зірок не треба, бо він сам – зірка. Ось і Об’єднаним Арабським Еміратам, які створені і возвеличені розумом і працею мільйонів людей, реклама не потрібна. Бо країна сама є живою рекламою прогресу, новацій, заможного життя і поваги до туристів, які своїми гаманцями роблять її ще багатшою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно