Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Поради для господинь: як правильно зберігати часник

як зберігати часник

Що робити, щоб часник не висихав та довго зберігався — читайте в публікації.

Часник є чи не на кожній кухні, адже його додають до різних страв. Цей овоч ботаніки відносять до родини цибулевих через його спосіб вирощування.

ВІДЕО ДНЯ

На відмінну від цибулі, часник має довший термін зберігання. Якщо цибуля швидко гниє, то часник може стояти у шафі від трьох місяців до року.

Читайте також:
Стало відомо, який фрукт шкідливий для шлунка та зубів
Реклама

Термін зберігання часнику залежить від сорту. Є весняний (яровий) та осінній (озимий) часник. У першому випадку його термін зберігання — до 8-12 місяців. У другому — до 3-6 місяців.

Де зберігати часник, щоб він не висихав

Щоб даний овоч не гнив та не висихав, потрібно не розкривати його, оголюючи зубчики. Також необхідно тримати його при кімнатній температурі у шафі чи погребі, полотняних чи паперових пакетах. Прямі сонячні промені не мають потрапляти на часник. Також шкідливою буде підвищена вологість.

Реклама

Окрім цього, існують ще такі методи зберігання часнику:

  • у дерев’яних ящиках чи сітках,
  • у косах — для цього стебла потрібно сплести та підвісити на гачок у сухому місці,
  • у холодильнику — у даному випадку часник загорнути в паперовий пакет чи серветку,
  • у скляній банці — очищений часник помістити в суху банку.

Також часник можна заморозити (цілий або подрібнений).

Реклама

Ці поради допоможуть вам довго зберігати часник свіжим протягом тривалого часу.

Також стало відомо, скільки треба варити капусту на голубці, щоб листя стало м’яким, але не розвареним.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно