Запашне домашнє варення з м’яти за бабусиним рецептом

Як приготувати варення з м’яти, яке не тільки смачне, а ще й корисне для організму, — читайте в публікації.
Весна — період, коли все росте та розквітає. У цей час розпускається і м’ята. Ця запашна рослина відома своїми цілющими та заспокійливими властивостями. Особливо популярний чай з м’яти.
ВІДЕО ДНЯМало хто використовує її для приготування варення, а даремно, адже з м’яти виходить неймовірно смачний десерт. Окрім того, це вигідно, адже не потрібно купувати основний інгредієнт, оскільки він росте на городі. А якщо і не росте, то коштує копійки.
Рецепт варення з м’яти
Для того, щоб приступити до приготування десерту, вам потрібно підготувати такі інгредієнти:
- 300 г м’яти,
- 2 лимони,
- 700 мл води,
- 1,5 кг цукру,
- харчовий барвник,
- марля.
Барвник потрібен для того, щоб колір був насиченішим, оскільки під час варіння зелений відтінок стає не таким яскравим. Тож для початку добре промийте м’яту, а потім обсушіть її за допомогою рушника. Після цього наріжте разом зі стеблами на великі шматки та переставте у каструлю.
Лимон помийте та разом зі шкіркою наріжте на скибочки. Додайте до м’яти. Залийте це водою, доведіть до кипіння та варіть 10–15 хвилин. Після цього дайте охолонути та поставте в холодильник на 12 годин.
Вам потрібно буде скласти марлю у 4 шари та процідити крізь неї відвар з м’яти. Після цього перемістіть рідину в каструлю, додайте цукор і варіть на слабкому вогні 1 годину. Якщо колір для вас не такий насичений, як хочеться, додайте зелений барвник. Попередньо простерилізуйте банки і розлийте гарячу рідину в них. Закатайте кришкою, переверніть та накрийте рушником. Запашне домашнє варення з м’яти за бабусиним рецептом готове.
РекламаНагадуємо, скільки можна зберігати відкриту консервацію, аби не отруїтися.