Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Запашне домашнє варення з м’яти за бабусиним рецептом

Рецепт варення з м’яти

Як приготувати варення з м’яти, яке не тільки смачне, а ще й корисне для організму, — читайте в публікації.

Весна — період, коли все росте та розквітає. У цей час розпускається і м’ята. Ця запашна рослина відома своїми цілющими та заспокійливими властивостями. Особливо популярний чай з м’яти.

ВІДЕО ДНЯ

Мало хто використовує її для приготування варення, а даремно, адже з м’яти виходить неймовірно смачний десерт. Окрім того, це вигідно, адже не потрібно купувати основний інгредієнт, оскільки він росте на городі. А якщо і не росте, то коштує копійки.

Читайте також:
Що робити зі старою консервацією, яка залишилась після зими
Реклама

Рецепт варення з м’яти

Для того, щоб приступити до приготування десерту, вам потрібно підготувати такі інгредієнти:

  • 300 г м’яти,
  • 2 лимони,
  • 700 мл води,
  • 1,5 кг цукру,
  • харчовий барвник,
  • марля.
Реклама

Барвник потрібен для того, щоб колір був насиченішим, оскільки під час варіння зелений відтінок стає не таким яскравим. Тож для початку добре промийте м’яту, а потім обсушіть її за допомогою рушника. Після цього наріжте разом зі стеблами на великі шматки та переставте у каструлю.

Лимон помийте та разом зі шкіркою наріжте на скибочки. Додайте до м’яти. Залийте це водою, доведіть до кипіння та варіть 10–15 хвилин. Після цього дайте охолонути та поставте в холодильник на 12 годин.

Вам потрібно буде скласти марлю у 4 шари та процідити крізь неї відвар з м’яти. Після цього перемістіть рідину в каструлю, додайте цукор і варіть на слабкому вогні 1 годину. Якщо колір для вас не такий насичений, як хочеться, додайте зелений барвник. Попередньо простерилізуйте банки і розлийте гарячу рідину в них. Закатайте кришкою, переверніть та накрийте рушником. Запашне домашнє варення з м’яти за бабусиним рецептом готове.

Реклама

Нагадуємо, скільки можна зберігати відкриту консервацію, аби не отруїтися.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно